16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVincentiu Ploiesteanu: Patriarhul Teoctist si-a sunat medicul personal, dar acesta nu a...

Vincentiu Ploiesteanu: Patriarhul Teoctist si-a sunat medicul personal, dar acesta nu a raspuns

"Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist i-a telefonat de mai multe ori prof.dr. Nicolae Ursea, medicul care il trata in mod obisnuit", a spus  Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu, secretar al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, citat de Rompres.

Vincentiu Ploiesteanu a precizat ca Patriarhul era intr-o stare deosebita de oboseala fizica si psihica din cauza mai multor nopti nedormite si din acest motiv l-a cautat pe prof. Ursea, dar acesta nu a raspuns. In aceste conditii, Patriarhul Teoctist nu l-a mai cautat si a optat pentru operatie, a adaugat Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu.
Secretarul Sfantului Sinod a explicat ca Patriarhul era epuizat dupa o suferinta de aproape doua luni care ii dadea stari de oboseala, de epuizare fizica si psihica si, in aceste conditii, pe 27 iulie, a dorit neaparat sa discute cu prof.dr. Ionel Sinescu pentru a-l consulta in legatura cu o eventuala interventie chirurgicala.
Dupa ce prof. dr. Sinescu a fost gasit si a venit sa-l consulte la Catedrala Patriarhala, Prea Fericitul Teoctist s-a aratat incantat de acesta, pe care il intalnea pentru prima data, si a decis sa se opereze, a explicat Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu. Ca semn al linistii pe care a capatat-o si a unei anume sigurante a fost acela ca a putut sa doarma doua ore linistit, fara intrerupere, dupa plecarea profesorului Sinescu, a adaugat ierarhul.

Episcopul-vicar patriarhal a mentionat ca duminica, 29 iulie, la ora 14,30, a vorbit din nou cu Patriarhul si acesta i-a spus ca se afla intr-o stare linistita si ca va pleca, dupa-amiaza spre seara, la spital. La spital, Episcopul vicar patriarhal i-a mai dat doua telefoane, in urma carora a reiesit ca este intr-o stare buna, dovada a acestui lucru fiind faptul ca, duminica seara, in convorbirea pe care a avut-o cu Episcopul-vicar patriarhal Vicentiu Ploiesteanu, Patriarhul i-a spus ca convoace un mic consiliu pentru niste lucrari ce urmau sa se efectueze la Catedrala Patriarhala.
In legatura cu momentul desfasurarii operatiei de luni, 30 iulie, Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a afirmat ca, dupa mai multe semnale ce au aparut in presa, Patriarhia a dat un comunicat in care a considerat ca este necesar sa anunte ca Patriarhul Teoctist a fost supus unui consult in urma caruia s-a decis sa fie operat si ca, dupa interventia chirurgicala, Intaistatatorul BOR se simte bine. Insa, luni, 30 iulie, dupa ora 15,00, au aparut semnale nelinistitoare si atunci s-a luat legatura cu Parintele Ioachim care se afla la Patriarh pentru a-i aduce ceai si supa de legume, alimente ce ii erau necesare post-operator. Parintele Ioachim a explicat ca la spital exista o stare de agitatie, dar nu avea mai multe detalii. Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a spus ca intre timp a ajuns la spital, moment in care se anunta la un post de televiziune trecerea la Domnul a Patriarhului Teoctist.
Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a afirmat ca in momentul in care a ajuns la spital l-a cautat pe profesorul Sinescu pentru ca sa-i dea cateva detalii despre ceea ce s-a intamplat. Acesta i-a povestit despre momentele post-operatorii, despre faptul ca, dupa mai bine de o ora de la operatie, au aparut complicatii si stopul cardiac care a dus la decesul Patriarhului Teoctist.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă