16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialToxiinfectie in masa la Navodari

Toxiinfectie in masa la Navodari

47 de copii din mai multe judete ale tarii au ajuns in stare grava la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Constanta dupa ce au mancat in Tabara SIND Romania, Filiala Navodari.
Autoritatile constantene au intrat in alerta dupa ce zeci de copii au ajuns in stare critica la spital. Politistii din Navodari au fost sesizati ca la un complex de odihna pentru tineret din Navodari, apartinand unei societati comerciale din Bucuresti, peste 40 de copii au suferit o toxiinfectie alimentara. La fata locului s-au deplasat ofiteri din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, specialisti din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Oficiul pentru Protectia Consumatorului si Autoritatea de Sanatate Publica Constanta. Din primele verificari a rezultat ca la policlinica din incinta taberei s-au prezentat pentru control aproximativ 120 de persoane venite in excursie la malul marii, printre care elevi, sportivi din cadrul lotului roman de oina si participanti la Festivalul Mamaia Copiilor, cazati in tabara si care acuzau dureri abdominale, febra, diaree si varsaturi. Duminica seara au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta 35 de copii cu varsta mai mica de 14 ani, sase copii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani si sase adulti. "Am recoltat probe din toate alimentele gasite atat la Filiala din Navodari, cat si la depozitul central al taberei. Controlul efectuat ieri la cantina si depozitul complexului pentru copii a demonstrat ca incintele aveau un aspect general bun", a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta, Marius Enescu. "O parte din copii nu mananca la cantina. Unii au luat masa in statiunea Mamaia sau in orasul Constanta in momentul in care se aflau in excursie. Sper ca rezultatele anchetei epidemiologice sa fie negative", a spus si directorul SIND Navodari, Dan Nicolae Rahau. In ciuda declaratiilor date de reprezentantii taberei, profesorul Camelia Micu a declarat ca elevii nu au mancat altceva in afara de meniul de la cantina. Pe parcursul desfasurarii anchetei la fata locului, in atentia medicilor de la Constanta au mai intrat zece persoane care acuzau aceleasi simptome. Pentru tratarea celor aproximativ 50 de bolnavi a fost necesara eliberarea unor medicamente antimicrobiene de la farmacie, stocul spitalului fiind epuizat. De asemenea, a fost solicitat ajutorul mai multor cadre medicale de la alte sectii ale unitatii sanitare. "Astfel de incidente se intampla in fiecare an la tabara din Navodari, insa este prima data cand fenomenul ia o astfel de amploare. Anul trecut, au ajuns in atentia medicilor de la Constanta cinci copii pentru ca au consumat branza alterata. Vom aplica si de aceasta data amenzi usturatoare pentru neregulile intalnite", a declarat directorul ASP Constanta, Marius Enescu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă