22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialGuvernul cauta solutii pentru combaterea efectelor caniculei

Guvernul cauta solutii pentru combaterea efectelor caniculei

Membrii Comitetului national pentru situatii de urgenta au discutat, astazi, situatia creata de efectele caniculei si secetei. Premierul Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari ca nu se inregistreaza, in prezent, o criza de apa in Romania si a cerut adoptarea unor masuri urgente pentru limitarea efectelor secetei.

 

Seful Executivului a atras atentia ca este posibil ca, in luna septembrie, centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda sa aiba probleme de functionare, din cauza debitului scazut al Dunarii.

"Avem o problema de balanta energetica si va avertizez de pe acum sa luati toate masurile si sa va faceti calculele necesare, astfel incat sa ne trezim cu restrictii de energie eletrica", i-a spus premierul ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

In cadrul sedintei, s-a stabilit ca in judetele vizate de avertizare sa fie asigurata apa potabila a populatiei, in situatii deosebite asigurandu-se transportul acesteia cu ajutorul pompierilor. Rezervele de apa potabila constituite de catre prefecturi vor fi utilizate, la nevoie, in situatiile in care nu au fost identificate alte surse alternative de alimentare cu apa.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut ministrilor si sefilor de agentii sa-i prezinte o evaluare a masurilor deja luate pentru combaterea secetei si caniculei si o prezentare a necesitatilor si a propunerilor pe care le au in acest sens pe termen mediu si lung.

Seful Executivului considera ca discutiile trebuie purtate pe doua componente separate – efectele secetei in agricultura, alimentarea cu apa a localitatilor si productia de energie si, respectiv, efectele caniculei asupra sanatatii oamenilor.

La reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au mai fost prezenti ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, cel al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ministrul Mediului, Korodi Attila, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Iulia Scântei, judecător CCR, opinie separată față de ceilalți judecători în cazul Șoșoacă

Curtea Constituţională nu are atribuţia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaţiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenţiale, toate acestea fiind aspecte de natură...

Predicțiile supercomputerului pentru preliminariile CM 2026! România în urna a doua valorică?

Participarea echipei naționale a României la Cupa Mondială din 2026 reprezintă principalul obiectiv al selecționerului Mircea Lucescu, care mizează pe o tragere la sorți...
Ultima oră
Pe aceeași temă