19.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialSereleu in curtea Marinei Militare

Sereleu in curtea Marinei Militare

Pentru a nu mai fi deranjati de Politie, Garda Financiara si Garda de Mediu atunci cand depun prada braconata din apele fluviului, stapanii din umbra ai Deltei au mutat o dana portuara a unui sereleu din Sulina in "curtea" flotilei militare de la malul Dunarii din municipiul Tulcea. Operatiunea, proiectata de liderul local al PSD Trifon Belacurencu, Dan Verbina si de senatorul Daniel Ilusca, a fost pusa in practica de prefectul Lefter Chirica.
Societatea Amorel SRL primise initial o platforma portuara situata in vecinatatea portului militar din Tulcea, care apartine CJ. Firma a amenajat, fara autorizatie, un debarcader, care a ajuns, conform Politiei, placa turnanta a braconajului piscicol din Delta. Recent, firma a fost evacuata. Imediat, prefectul a dispus ca platforma de acostare a navelor, proprietatea Amorel, sa fie mutata in "curtea" UM 02044, care gazduieste Grupul de Nave de Sprijin al Infanteriei Marine din Babadag.
Initial, comandorul Ion Zaharia, comandantul UM 02044, i-a comunicat prefectului ca "mutarea pontonului Amorel SRL la dana UM 02044 nu se poate efectua". Prefectul a raspuns ca amplasarea debarcaderului la dana de acostare a Marinei nu necesita cheltuieli din partea Armatei. Comandorul nu a mai replicat la actiunea in forta a prefectului, iar debarcaderul privat functioneaza din plin in "curtea" Armatei.

In 2003, fostul presedinte al CJ Tulcea, Trifon Belacurencu, a cedat, fara plata, societatii Amorel SRL Sulina o platforma portura care apartine CJ. Amorel SRL, specializata in afaceri piscicole, este asociata cu SC Wela, care apartine lui Dan Verbina. Anul trecut, noua conducere a CJ Tulcea a notificat firma sa paraseasca dana si a scos terenul la licitatie. Cand evacuarea era pe punctul sa fie finalizata, prefectul Lefter Chirica a dispus ca platforma de acostare sa fie mutata, in aval, in "curtea" UM 02044. Cei prezenti s-au conformat ordinelor. Mai mult, militarii au mutat gardul care imprejmuia portul militar pentru a fi amenajat un drum de acces pentru autovehiculele care preiau pestele de la navele sosite din Delta.
"Debarcaderul firmei Amorel este folosit de toate primariile din Delta, in baza unui protocol incheiat in 2003. Este vorba de o masura de protectie sociala pentru localitatile izolate, la care nu se poate renunta. Interventia mea a fost motivata de solicitarile parlamentarilor tulceni, ale primarilor din Delta si ale oamenilor de afaceri din Sulina si Crisan care au reclamat ca este afectata populatia", a spus prefectul. Senatorul Daniel Ilusca a confirmat ca a facut demersuri repetate la prefectul judetului Tulcea pentru a gasi o dana portuara la care sa fie amplasat debarcaderul firmei private din Sulina. In opinia senatorului liberal, "desfiintarea pontonului Amorel ar crea probleme sociale in zona".

Cele mai citite

FCSB, cu probleme mari în apărare înaintea meciului cu Gloria Buzău! Cine va face pereche cu Vlad Chiricheș?

Staff-ul tehnic al FCSB se confruntă cu dificultăți în defensivă înainte de meciul din etapa a 12-a a Superligii, având un singur fundaș central...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Aproape jumătate din Cuba a rămas fără curent electric

Mai mult de jumătate din Cuba a rămas fără curent electric, din cauza penuriei de combustibil și a avarierii centralelor electrice, guvernul neavând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă