30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialO cladire de birouri, cea mai buna creatie a anului

O cladire de birouri, cea mai buna creatie a anului

» Marti seara a avut loc festivitatea de premiere a Anualei de Arhitectura Bucuresti, in cadrul careia au fost acordate distinctii pentru cele mai reusite proiecte arhitecturale din acest an.

» Marele premiu la sectiunea arhitectura a revenit proiectului "Imobil birouri Mihai Eminescu nr. 238", realizat de arhitectii Pavel Bogdan Babici si Lucian Simion.

» Presedintele juriului, arhitectul grec Alexandros Tombazis, a apreciat numarul mare de proiecte finalizate intr-un singur an.

Gala de premiere a anualei de Arhitectura 2007 care a avut loc la Fratelli Studio a reusit sa confere acestui eveniment importanta si distinctia pe care le merita, de la covorul rosu la after party. Publicul a fost destul de numeros, dar putini dintre cei prezenti erau din afara profesiei reprezentate de Anuala. Arhitectii premiati, tineri sau varstnici, neobisnuiti cu lumina reflectoarelor, au multumit emotionati pentru premiile primite, iar Alexandros Tombazis, presedintele juriului, a subliniat importanta recunoasterii valorii in interiorul unei profesii si relatia dintre creatia arhitecturala si gradul de dezvoltare al unei civilizatii.
Proiectele care au participat la sectiunea cea mai importanta din expozitia-concurs – arhitectura – au fost in cea mai mare parte cele in stilul arhitecturii contemporane internationale. Cu toate acestea, arhitectura contemporana din Romania se afla la inceput, designul celor mai multe dintre proiecte de sticla si otel participante nefiind deosebit de impresionant. Proiectul castigator a fost apreciat de juriu astfel: "Planul este extrem de simplu si de eficient, constructia de otel este bine articulata si exprimata si poate fi bine apreciata atat din exterior, cat si din interior. Lifturile sunt proiectate simplu si elegant. Ventilatia naturala asigurata pe suprafetele din fata si din spate a fost separata de ferestrele fixe. Juriul crede ca ar trebui asigurata umbrirea din exterior pentru a se evita supraincalzirea. Intregul design este dominat de masura, eficienta si frumusete, fara exagerarile obisnuite". Autorii au acceptat premiul cu modestie, considerand ca proiectul nu este de o importanta deosebita. Celelalte lucrari nominalizate in cadrul acestei sectiuni au fost "Biblioteca Medicala Centrala Marburg – Germania", inscrisa de arh. Lucian Parvulescu si "Centrul Tehnic Academia de Fotbal – Mogosoaia", realizata de arh. Emil Barbu Popescu, arh. Remus Harsan, arh. Dragos Perju, arh. Karoly Nemes si arh. Radu Gadiuta.
Expozitiile din cadrul Anualei de Arhitectura 2007 pot fi vizionate pana pe 30 mai la Sala Dalles din Bucuresti.

TOP
» Premiile Anualei de Arhitectura 2007

Premiu special, "Opera Omnia" –  arh. Nicolae Vladescu.

Sectiunea Arhitectura – arh. Pavel Bogdan Babici si arh. Lucian Simion, cu lucrarea "Imobil birouri Mihai Eminescu nr. 238".

Sectiunea Restaurare si Abilitare – arh. Cristiana Rafila stefan si arh. Cristina Ionescu, cu lucrarea "Consolidare si restaurare Palatul de Justitie Bucuresti".

Sectiunea Amenajari si Design interior – "Renovare Aula Mare – Spitalul Clinic Fundeni, Bucuresti", arh. Dan Nicolae Agent.

Sectiunea Studii si Proiecte – arh. Cristina Olga Gociman, st. arh. Oana Purice si st. arh. Miruna Tutoveanu, arh. Codina Dusoiu, arh. Ana Maria Vesa, "Remodelare spatiu urban – str. Edgar Quinet".

Sectiunea Diploma de Arhitectura – "Port cultural Constanta", student arh. stefania Constantinescu.

Sectiunea Carte de Arhitectura – arh. Cosmina Goagea, arh. Constantin Goagea si arh. stefan Ghenciulescu, cu lucrarea "Remix, fragments of a country".

Sectiunea Fotografie de Arhitectura – "Geometrie / Reflexe", realizata de Radu Costin Turcanu si Dan Corneliu serban.

Premiul special al Presedintelui Ordinului Arhitectilor Bucuresti – arh. Mircea Ochinciuc; arh. Karoly Nemes, Dragos Perju si Remus Harsan pentru lucrarea "Casa Fecioru – Pipera-Ilfov".

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă