13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportJaponezii și-au mâncat caracatița care le prezicea rezultatele la fotbal

Japonezii și-au mâncat caracatița care le prezicea rezultatele la fotbal

Totuși, după eliminarea Japoniei de la Cupa Mondială, pescarul care o capturase pe caracatița Rabio a decis s-o vândă pentru a fi gătită.

Conform Science Alert, unele popoare au tendința de a lua decizii de pariere pe o anumită echipă în funcție de predicțiile animalelor.

De exemplu, o pisică din Rusia, botezată Ahile, a declarat recent Rusia câştigătoarea Campionatului Mondial. Felina  a devenit mai cunoscută după ce a ales bolul cu mâncare ce avea steagul Rusiei din cadrul meciului cu Arabia Saudită.

Apoi mai era Paul, o altă caracatiţă ce a trăit în cadrul Centrului pentru Animale Marine din Oberhausen, Germania, ce şi-a câştigat reputaţia, în timpul vieţii pentru prezicerea câştigătorilor de la Cupa Mondială 2010 şi Euro 2008. Rata de succes a prezicerilor sale a fost destul de mare, în proporţie de 85% având dreptate.

Recordul lui Rabio, pe de altă parte, a fost destul de redus, el a ales Japonia câştigătoare în confruntarea cu Columbia, în meciul cu Senegal a decis că va fi egal, iar în cel cu Polonia a „prezis” că Japonia va pierde.

Din nefericire, caracatiţei Rabio nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Dar după cum s-a putut observa, caracatiţa și-a greșit prezicerea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă