13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportBoc: PD e pregatit de opozitie sau de continuarea guvernarii

Boc: PD e pregatit de opozitie sau de continuarea guvernarii

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat, astazi, la finalul sedintei BPN al PD, ca PD este pregatit sa intre in opozitie, la fel cum este pregatit ca continue guvernarea pe baza programului Aliantei PNL-PD.

"PD e pregatit in orice moment pentru opozitie. E pregatit sa guverneze in continuare pe programul Aliantei, cu PNL, dar, la fel de bine, e pregatit sa treaca in opozitie si sa excluda, asa cum a facut-o si pana acum, orice colaborare politica cu PSD", a spus liderul PD.

El a completat ca democratii sunt dispusi sa treaca in opozitie, ramanand, insa, consecventi promisiunilor electorale din anul 2004.

Presedintele PD, Emil Boc, a mai declarat ca se cauta pretexte de inlatura PD de la guvernare, pentru ca PNL sa faca alianta cu PSD, si i-a cerut premierului Tariceanu sa aiba curajul sa-si asume luarea unei decizii.

"Criza guvernamentala a inceput de la decizia unilaterala a premierului de amanare a alegerilor pentru PE. Aceasta decizie a sfidat atat Protocolul Aliantei, cat si decizia din cadrul Guvernului. Prin decizia luata, premierul s-a situat in afara Protocolului Aliantei", a precizat Emil Boc.

Liderul PD a completat ca "a cere revocarea ministrilor PD pentru ca nu au fost solidari cu o decizie a premierului, aflata in afara Protocolului Aliantei si in afara regulilor guvernarii, inseamna doar un pretext ieftin pentru a cauta indepartarea PD de la guvernare".
Boc i-a cerut premierului sa spuna "explicit si clar" daca doreste sa colaboreze cu PSD, fara sa caute pretexte pentru a elimina PD de la guvernare.

El i-a mai solicitat lui Tariceanu sa "aiba curajul" de a anunta ca programul politic al Aliantei PNL-PD poate fi dus mai departe printr-o colaborare cu PSD.
Liderul PD a precizat ca, "daca aceasta stare de incertitudine va continua", democratii vor convoca, saptamana aceasta sau la inceputul saptamanii viitoare, o sedinta extraordinara a Biroului Permanent National, in care se va lua o "decizie politica".

PD nu exclude nici varianta retragerii sprijinului politic acordat premierului Calin Popescu Tariceanu, caruia liderii democrati i-ar putea cere chiar demisia.

Liderul PD, Emil Boc, a mai raspuns, de asemenea, si afirmatiei premierului Tariceanu referitoare la decesul Aliantei DA.

"Daca PD e vinovat sau daca premierul intelege prin decesul Aliantei faptul ca PD a dorit continuarea in actul de guvernare pe baza Protocolului Aliantei, inseamna ca undeva este un scurt-circuit si nu se intelege exact ce inseamna Alianta PNL-PD, sau PNL a considerat de mult moarta aceasta Alianta si doar a acordat un pretext pentru a fundamenta o asemena motivatie", a spus Boc.

El a tinut sa precizeze ca democratii "nu joaca la doua capete", ci trebuie sa aleaga: "Ori cu PNL, ori in opozitie".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Doi polițiști de frontieră, răniți într-o acțiune de prindere a unor migranți

Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi noaptea trecută, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă