16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalDoi piloți chinezi, rămași fără licență. Unul din ei a depresurizat avionul...

Doi piloți chinezi, rămași fără licență. Unul din ei a depresurizat avionul pentru că fuma

Un avion care zbura pe ruta Hong Kong-Dalian săptămâna trecută a fost nevoit să coboare aproximativ 6.500 de metri, din cauza depresurizării cabinei.

Autoritatea civilă de aviaţie a amendat Air China şi a redus numărul de zboruri ale companiei care folosesc aeronava Boeing 737 cu 10%. În plus, compania aeriană va fi monitorizată timp de trei luni pentru a vedea dacă respectă normele de siguranţă.

În urma investigaţiei, autorităţile au concluzionat că depresurizarea a fost cauzată de unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică.

Potrivit Mediafax, depresurizarea a avut loc când unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică, a încercat să închidă un ventilator pentru a împiedica fumul să ajungă în cabina pasagerilor. În loc să închidă ventilatorul, acesta a oprit aerul condiţionat, lucru care a provocat o scădere bruscă a nivelului de oxigen din cabină.

Personalul aviatic a declanşat măsurile de urgenţă şi le-a dat pasagerilor măştile de oxigen. Avionul a fost forţat să coboare brusc la o altitudine mai mică.

În cazul în care cabina unui avion se depresurizează, pilotul trebuie să aducă aeronava la o altitudine mai mică pentru siguranţa pasagerilor.

După ce personalul avionului a observat că aerul condiţionat a fost oprit, l-au repornit şi au adus aeronava la altitudinea normală.

Avionul a ajuns la destinaţie la ora programată şi niciunul dintre cei 153 de pasageri nu a fost rănit.

Regulile de zbor din China interzic fumatul la bordul aeronavelor. În anul 2006, au fost interzise ţigările electronice pentru pasageri.

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă