Desi cei mai multi dintre investitori aveau emotii cu privire la evolutia bursei pe parcusul zilei de joi, pana la urma tendinta a fost una pozitiva pe intreaga piata.
Volumele de tranzactionare au fost ceva mai reduse in prima ora de la deschiderea pietei, dupa care au cunoscut o revigorare. Practic s-a putut constata ca, la un moment dat, presiunea exercitata de cumparatori s-a intensificat, fapt care a impins cotatiile majoritatii actiunilor (si in special ale SIF-urilor) pe cresteri ceva mai semnificative.
Ulterior, forta cumparatorilor a mai scazut, iar cea a vanzatorilor s-a mai amplificat, asa ca pana la finalul zilei preturile au mai dat inapoi din terenul pe care il castigasera initial. Totusi, pe ansamblul zilei, cei mai multi dintre emitenti au inchis in crestere de circa un punct procentual. Toti cei patru indici ai pietei au consemnat variatii pozitive de aproximativ 0,6-0,8 puncte procentuale. Cel mai mult a crescut indicele BET, gratie evolutiei ascendente a preturilor BRD-GSG, Rompetrol Rafinare, Petrom, Banca Transilvania si Transelectrica. Cresterile au fost vizibile pentru toate sectoarele de activitate bine reprezentate la BVB, adica cel financiar, petrolier, al industriei chimice si farmaceutice.
Dintre companiile lichide cele mai importante cresteri au apartinut titlurilor emise de Banca Transilvania si Transelectrica, acestea apreciindu-se cu circa 1,9%.
De asemenea, cresteri de peste un punct procentual au avut si trei din cele cinci societati de investitii financiare, respectiv SIF4, SIF5 si SIF3. In acest context este surprinzatoare scaderea de un punct procentual a pretului SIF2 Moldova. Ea s-a produs in ultimele minute de tranzactionare ale pietei si, ca atare, poate fi considerata conjuncturala doar. De asemenea, mai trebuie remarcat faptul ca SIF1 Banat-Crisana a inchis ziua "pe zero", adica la acelasi pret de tranzactionare cu cel din ziua anterioara.
Unul dintre evenimentele importante ale zilei il constituie pulicarea de catre SIF4 Muntenia a convocatorului pentru Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor. In ceea ce priveste repartizarea profitului realizat in anul precedent, conducerea SIF4 a propus distribuirea unui dividend brut de 700 de lei.