14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalR.D. Congo: O nouă epidemie cu Ebola a fost depistată în estul...

R.D. Congo: O nouă epidemie cu Ebola a fost depistată în estul țării

Douăzeci de oameni au murit de febră hemoragică într-o zonă intens populată din proximitatea oraşului Beni, aflat lângă graniţa cu Uganda, a dezvăluit ministrul sănătății congolez, Oly Ilunga Kalenga, fără să precizeze însă momentul în care s-au produs acele decese.

Ministrul african a spus că nu există dovezi care să ateste o legătură directă între noua epidemie şi precedenta epidemie de Ebola, care a izbucnit în aprilie şi care s-a manifestat în estul ţării, la o distanţă de aproximativ 2.500 de kilometri faţă de teritoriul în care se află Beni.

O echipă formată din 12 experţi de la Ministerul Sănătăţii se va deplasa în regiune joi pentru a construi un laborator medical mobil, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit Agerpres, aceasta este cea de-a 10-a epidemie de Ebola ce apare în R.D. Congo începând din 1976, când virusul maladiei a fost descoperit în apropiere de un râu african ce a dat numele bolii.

Oficiali congolezi şi internaţionali folosiseră un vaccin experimental cu ocazia precedentei epidemii, ce a contribuit la limitarea răspândirii acesteia, după ce boala ajunsese deja într-un important oraş portuar.

Ebola, despre care se crede că ar fi răspândită pe distanţe mari de către lilieci, cauzează febră hemoragică, episoade vomitive şi diaree şi se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale pacienţilor infectaţi. Adeseori, boala ajunge la oameni şi prin consumul de carne provenind de la animale infectate.

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă