11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSocialPrimarul orașului Istanbul a fost internat în spital

Primarul orașului Istanbul a fost internat în spital

Primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a fost internat în spital după ce a făcut febră și a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, informează Reuters.

,,Ieri seara, în jurul orei 9 pm am făcut febră, ajungând la o temperatură de 38 de grade. Am venit la spital, unde mi-am petrecut noaptea”, a spus el într-un mesaj video.

,,Acum sunt bine, febra nu este așa mare, dar procesul continuă. Din punct de vedere medical, nu există semnale negative (privind evoluția bolii- n.red)”, a mai adăugat el.

Într-o declarație de presă, Spitalul American din Istanbul a precizat că Imamoglu, un opozant al președintelui Tayyip Erdogan, a fost internat vineri seara la ora 10 pm, după ce a manifestat simptome specifice infecției aparatului respirator superior.

De asemenea, se precizează că a fost testat pozitiv și urmează tratamentul pentru Covid-19.

Imamoglu, lider al partidului secularist Republicanii (CHP) a fost ales în 2019, după repetarea scrutinului din iunie, victoria sa electorală fiind văzută ca o mare lovitură dată lui Erdogan și partidului său de guvernământ AK.

De atunci, relația dintre administrația orașului și guvern a fost marcată sporadic de tensiuni, inclusiv în privința măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă