19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSocialRusia și-a prezentat vaccinul anti-covid

Rusia și-a prezentat vaccinul anti-covid

Fondul Suveran al rusiei a declarat că a depus o cerere „de înregistrare accelerată și precalificare” a Sputnik V către OMS.

 

 OMS a declarat că trimiterile pentru „preselectare sau înregistrare în cadrul procedurilor de utilizare de urgență” sunt „confidențiale”.

Rusia “este una dintre primele țări din lume care a cerut OMS pre-calificarea vaccinului său împotriva noului coronavirus”, spun autoritățile ruse.

“În contextul pandemiei, înregistrarea accelerată a vaccinului conform procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor într-un timp mai scurt comparativ cu procedurile convenționale”, se adaugă în comunicat.

OMS subliniază, la rândul său, că „dacă un produs supus evaluării este considerat a respecta criteriile pentru includerea pe listă, OMS va publica rezultatele pe scară largă”.

“O preselecție reușită va permite ca vaccinul Sputnik V să fie inclus pe lista medicamentelor utilizate de țări pentru achizițiile în vrac de medicamente”, a spus ea.

Dar, în prezent, notează OMS, „nu a precalificat încă un vaccin Covid-19 sau nu a publicat o listă de utilizare de urgență”.

Rusia a anunțat la începutul lunii august că a dezvoltat și înregistrat „primul” vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul de cercetare din Moscova Gamaleia la Ministerul Apărării din Rusia. În Rusia, înregistrarea de către autorități este pasul preliminar către faza finală a studiilor clinice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă