16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiProiect de circa 13,8 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat din...

Proiect de circa 13,8 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat din Tulcea

Proiectul este necesar în contextul în care starea generală a sistemului de iluminat public din municipiu este precară din punct de vedere al eficienţei energetice, al stării tehnice şi estetice a ansamblurilor componente, potrivit expunerii de motive a hotărârii adoptate.

“Data limită de depunere a proiectului la unitatea de management a Programului Operaţional Regional (POR) a fost iniţial 17 august, dar zilele trecute s-a anunţat prelungirea acesteia până pe 18 octombrie. Noi am finalizat documentaţia şi urmează să obţinem încă două avize necesare derulării proiectului”, a declarat pentru Agerpres şefa Serviciului proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Andreea Toma.

Proiectul urmăreşte modernizarea iluminatului public cu sisteme de control la distanţă şi cu surse de lumină cu eficienţă energetică ridicată şi cu durată de viaţă mare.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de 13.776.351,67 lei. Din această sumă, contribuţia municipiului Tulcea va fi de 275.527, 04 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Proiectul va fi depus spre finanţare pe POR şi este al zecelea depus de autoritatea locală până în prezent pentru atragerea finanţărilor europene, potrivit sursei citate.

În timpul şedinţei extraordinare, consilierii locali au mai aprobat modificarea şi completarea Regulamentului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal în municipiu, astfel încât să intre în legalitate agenţii economici care au închiriat spaţii pe faleză de la autoritatea judeţeană, fără a avea autorizaţii din partea primăriei municipiului.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă