15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPaduri din Alba, cedate in administrarea unui ocol silvic din Cluj

Paduri din Alba, cedate in administrarea unui ocol silvic din Cluj

Cedarea unei suprafete importante de padure de pe teritoriul a doua comune din judetul Alba, in administrarea Ocolului Silvic Belis din Cluj a generat reactii dure din partea deputatului PD, Stefan Bardan. Acesta a solicitat conducerii Directiei Silvice sa demareze o ancheta legata de aceasta situatie.
“Cer, de asemenea, organismelor abilitate sa verifice legalitate deciziilor adoptate de consiliile locale din cele doua comune, precum si valoarea potentiala a prejudiciului pe care il poate suferi judetul Alba in urma instrainarii padurilor comunale”, a declarat parlamentarul.
Bardan a mai spus ca este vorba despre paduri comunale din Scarisoara si Garda de Sus, in suprafata totala de 1.250 hectare. “Aceste hotarari ale consiliilor locale din Scarisoara si Garda de Sus sunt cel putin ciudate, ca sa nu mai vorbim ca au fost luate impotriva locuitorilor comunelor respective. In loc sa beneficieze motii din zona de un patrimoniu atat de important, acestea sunt date ocoalelor din judetul Cluj”, a completat deputatul democrat.
Parlamentarul a mai afirmat ca acest caz nu este singular, judetul Alba mai pierzand o suprafata importanta de teren apartinand Ocolului Silvic Bistra de pe Valea Sebesului, care a fost transferata in administrarea Directiei Silvice Sibiu. Demersul lui Bardan ar trebui sa produca efecte, cel putin la nivelul Directiei Silvice Alba, avand in vedere ca directorul institutiei, Mihai Morar, a fost numit in functie la propunerea Partidului Democrat.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă