12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialZece case intre meandrele Ialomitei

Zece case intre meandrele Ialomitei

Oficialii Guvernului au ramas surprinsi cand au descoperit 10 case construite intr-o zona de meandre a raului Ialomita. Aceste case pot fi spulberate la prima viitura mai puternica. “Ialomita face trei S-uri, cursul se intoarce la 180 de grade, iar zona este clar inundabila. Cu toate acestea, zece familii si-au facut case acolo”. El a spus ca Guvernul va verifica cine le-a dat respectivilor proprietari autorizatie sa construiasca acolo. In ceea ce priveste ajutorul localnicilor la ridicarea digurilor de pe Ialomita, Tariceanu a spus ca doar oamenii din Albesti au muncit alaturi de fortele de interventie. “E un caz izolat (ceea ce s-a intamplat la Albesti – n.n.)”, a aratat premierul. Aceasta constatare vine dupa ce seful Guvernului a facut un apel la cetateni pentru a iesi din starea de pasivitate si a-i ajuta pe militari.

Tariceanu vorbeste ca la buletinul meteo

Imediat dupa sedinta Comitetului Operativ pentru Situatii de Urgenta, premierul Tariceanu a prezentat ultimele evolutii ale vremii si demersurile autoritatilor pentru limitarea pagubelor provocate de inundatii. El a spus ca debitele de viitura inregistrate au fost absolut istorice, cu frecventa de una la o suta de ani, iar lucrarile hidrotehnice au fost puse la incercari deosebite. “Am inceput sa vorbesc ca la buletinul meteo”, a exclamat la un moment dat premierul, marturisind ca se consulta cu specialistii Apelor Romane.

Cele mai citite

Simona Halep a primit un nou wild card! Fostul lider mondial și-ar putea începe sezonul de zgură la Paris

Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai la...
00:00:28

Tragedie în Londra: Un Băiat de 14 Ani a fost ucis într-un atac cu sabie

Un băiat de 14 ani a decedat marți după ce un bărbat înarmat cu o sabie l-a înjunghiat pe tânăr, pe doi polițiști și...
Ultima oră
Pe aceeași temă