13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCel mai amplu exercițiu militari rusesc după Războiul Rece va avea loc...

Cel mai amplu exercițiu militari rusesc după Războiul Rece va avea loc în septembrie

Exerciţiile Vostok-2018 (Est-2018) se vor desfăşura între 11 şi 15 septembrie în Siberia orientală şi în Extremul Orient, cu participarea armatelor chineză şi mongolă, a precizat ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Manevrele vor implica „peste 1.000 de avioane şi în jur de 300.000 de militari, practic toate forţele districtelor militare Centru şi Vest”, a indicat Şoigu.

„Imaginaţi-vă 36.000 de vehicule militare deplasându-se în acelaşi timp: tancuri, blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie. Şi toate acestea, desigur, în condiţii cât mai apropiate posibil de o situaţie de luptă”, a adăugat el.

„Va aduce aminte de Zapad-81, dar mai impunător într-un anumit fel”, a mai spus Şoigu, referindu-se la exerciţiile din 1981 din Europa de Est, cele mai importante organizate vreodată de URSS şi aliaţii săi.

Anul trecut, exerciţiile Zapad-2017 au reunit, potrivit Moscovei, 12.700 de militari în Rusia şi Belarus.

NATO consideră însă că amploarea acestor exerciţii a fost mult subevaluată, membri est-europeni ai Alianţei afirmând că au fost desfăşuraţi peste 100.000 de militari.

Cele mai citite

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

În Săptămâna Patimilor Ierusalimul e mai gol ca niciodată

E Săptămâna Patimilor, cea în care Iisus Hristos a luat asupra sa toate păcatele omenirii şi ne-a mântuit pe toţi. In toate bisericile se...

Jandarmii din Alba au descoperit la un bărbat plicuri cu substanță albă-cristalină interzisă

Un număr de 27 de plicuri cu substanţă albă-cristalină, ascunse în două pachete de ţigări, au fost descoperite de jandarmi la un bărbat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă