14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBogdan Olteanu: "Nu vom avea alegeri anticipate"

Bogdan Olteanu: “Nu vom avea alegeri anticipate”

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, exclude posibilitatea organizarii unor alegeri anticipate in acest an. El a declarat, la Cluj-Napoca, faptul ca liderii Aliantei PNL-PD au convenit ca pana la data de 1 ianuarie 2007 nici macar sa nu discute despre posibilitatea alegerilor anticipate pentru ca prioritatea tuturor partidelor este integrarea europeana.
Declaratiile oficialului vin ca o replica la afirmatiile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care la intoarcerea sa de la Bruxelles, vineri seara, lasa sa se intrevada ca alegerile anticipate sunt o posibilitate la care ar putea apela imediat dupa momentul integrarii. Bogdan Olteanu a spus ca vine din Guvern si ca stie cat de mult este de lucru. El a afirmat ca Executivul a adoptat anul trecut 1.100 de masuri in vederea integrarii, iar in 2006 vor fi si mai multe.
“Multe sunt masuri tehnice, care nu se vad. Dar trebuie luate, pentru ca de ele depinde integrarea europeana”, a adaugat presedintele Camerei Deputatilor. El a mai mentionat ca unele dintre acestea sunt calculate pe zile.
Pe de alta parte, Olteanu a precizat ca parlamentarii din Camera Deputatilor si din Senat au format o comisie comuna pentru redactarea unui Cod Electoral. Proiectul acestuia ar urma sa fie terminat pana in toamna. Noul presedinte a precizat ca PNL doreste ca in acest cod sa fie introdus si votul uninominal.

Cele mai citite

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă