17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAfricanul care a dat culoare echipei de fotbal botosanene

Africanul care a dat culoare echipei de fotbal botosanene

Daca meritul pentru faptul ca FC Botosani se afla in prezent pe locul 4 in divizia secunda de fotbal apartine fara echivoc intregii echipe, pata de culoare in sezonul ce tocmai s-a incheiat a fost, fara doar si poate, Ibrahim Kano, un tanar care, la 24 de ani, este curtat de clubul din Dealul Copoului. Kano vine din Burkina Faso si l-a admirat dintotdeauna pe Gica Hagi, pe care-l considera un model pentru orice fotbalist din lume. Dupa mai bine de jumatate de an, africanul s-a integrat foarte bine in lot si a inceput sa inteleaga limba romana, primele sale cuvinte in tara noastra fiind „Buna seara”.

– Cum ai ajuns in Romania?
– Presedintele clubului meu de fotbal din Burkina Faso si domnul Iftimie (Valeriu Iftimie, presedintele Consiliului de Administratie al FC Botosani – n.r.) sunt parteneri de afaceri, si presedintele clubului meu de fotbal mi-a zis sa vin in Romania la echipa de fotbal din Botosani.
– Pe ce post joci in echipa si cate goluri ai marcat din toamna, de cand esti aici?
– Eu sunt fundas central si urc in atac la fazele fixe de cate ori am ocazia si, daca atacantii imi dau pase, pot marca din cornere, din lovituri libere, asa cum s-a intamplat in primul meci, in care am jucat cu Dacia Unirea Braila, cand am si marcat singurul gol, am dat cu capul, dar a fost decisiv pentru acea partida.
– Ce stiai despre fotbalul romanesc inainte sa vii la Botosani?
– Cunosteam fotbalul romanesc. L-am vazut pe Hagi jucand in echipa Romaniei, pentru ca echipa Romaniei a fost de importanta mondiala acum cativa ani.
– Sunt speculatii pentru un transfer la clubul Poli Iasi. Ce stii despre asta si, daca ar fi sa pleci, ce ai regreta in urma plecarii de la clubul botosanean?
– Nu regret ca plec, pentru ca in viata toata lumea cauta sa inainteze si eu trebuie sa decid sa merg inainte. Eu nu am primit nici o oferta. Au fost intelegeri intre domnul Iftimie si cei de la clubul iesean. Au fost doar vorbe, daca as putea fi adus in pregatiri, cum sunt ca jucator, nimic important. M-am acomodat la Botosani foarte bine, incat pot sa spun ca familia mea este aici
– Este Hagi si fotbalistul roman preferat sau ai remarcat pe unul din noul val?
– Cred ca Hagi este un punct de referinta pentru toti fotbalistii romani.
– Ce sanse dai echipei FC Botosani in sezonul urmator?
– Dorinta mea e ca anul viitor FC Botosani sa fie in Diviza A. E placerea mea sa joc pentru FC Botosani. Mi-ar placea foarte mult sa joc in prima divizie pentru FC Botosani.

Cele mai citite

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...
Ultima oră
Pe aceeași temă