7.2 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialHotii de kerosen de la Luna, scosi basma curata de Justitia militara

Hotii de kerosen de la Luna, scosi basma curata de Justitia militara

Nici unul dintre cei sapte inculpati in dosarul disparitiei a peste 35 de tone de kerosen, combustibilul special pentru aviatie, sustras de la o unitate militara din Luna (judetul Cluj) nu va face inchisoare. Sentinta a fost pronuntata, ieri, de catre Tribunalul Militar Cluj.
Cele sapte persoane inculpate in acest caz au primit pedepse cu inchisoarea intre doi ani si trei ani si jumatate, dar pedepsele au fost gratiate sau suspendate conditionat. Magistratii militari au considerat ca prejudiciul cauzat, de circa 700 de milioane de lei, ar fi prea mic pentru a arunca niste ofiteri dupa gratii.
In schimb, condamnatii trebuie sa restituie Ministerului Apararii Nationale contravaloarea combustibilului furat si apoi vandut drept benzina. Cei sapte au fost acuzati de delapidare, fals, uz de fals si abuz in serviciu.
Sentinta Tribunalului Militar nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea Militara de Apel de la Bucuresti. Avocatii inculpatilor care se considera nevinovati vor sa atace sentinta.
Cele sapte persoane au fost trimise in judecata dupa ce, in perioada 1999-2002, de la fosta Unitate de Aviatie 19.069 din Campia Turzii, actuala Baza Aeriana 76, au disparut peste 35 de tone de combustibil pentru avioane. Acesta a fost vandut unor agricultori din zona, care l-au folosit la tractoare, precum si unor benzinari independenti care l-au vandut pe post de benzina. De asemenea, un fost politist din Turda si-ar fi alimentat in mai multe randuri autoturismul direct de la pompa unitatii de aviatie.
Furturile de combustibil erau justificate prin trecerea in registre a unor ore suplimentare de zbor care nu au fost, insa, efectuate in realitate.

Cele mai citite

Statul are facturi neplătite: e dator cu circa un miliard de euro furnizorilor de energie

Costul furnizorilor cu achiziţia energiei electrice cântărește cel mai mult în factura finală Directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) declară...

Peste 400 de morți în nordul Fâșiei Gaza în două săptămâni de ofensivă israeliană

Apărarea civilă din Gaza a anunţat sâmbătă că peste 400 de persoane au murit de la începutul ofensivei armatei israeliene asupra nordului teritoriului, pe...

Cutremur în România în zona seismică Vrancea

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,3, s-a produs sâmbătă, la ora 17:04, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional...
Ultima oră
Pe aceeași temă