19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportO insuficiență cardiacă i-a provocat, cel mai probabil, moartea lui Maradona

O insuficiență cardiacă i-a provocat, cel mai probabil, moartea lui Maradona

Medicii au prezentat un prim raport preliminar din care reiese că Maradona a decedat în urma unei insuficiențe cardiace. Concluziile finale vor fi prezentate după testele toxicologice prin care să va stabili dacă în corpul său erau anumite substanțe care să-i fi grăbit decesul.

Presa locală citează surse medicale care spun că Maradona a suferit în timp ce dormea un edem pulmonar acut din cauza insuficienței cardiace.

Maradona a fost găsit miercuri în jurul prânzului mort în dormitorul locuinței sale din Buenos Aires de psihilog și de psihiatru, cei care au mers să vadă de ce acesta nu s-a trezit. A fost găsit fără semne vitale și toate tentativele de resuscitare prin masaj cardiac făcute de asistenta și de medicul personal s-au dovedit inutile.

În urmă cu doar două săptămâni, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier, pentru eliminarea unui hematom sundural, operație care a decurs foarte bine, după cum au anunțat atunci medicii.

În memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, Alberto Fernandez, președintele Argentinei, a decretat trei zile de doliu național.

Cele mai citite

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă