14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSănătateDantură sănătoasă, primul pas spre fericirea de durată

Dantură sănătoasă, primul pas spre fericirea de durată

Iar daca stam puțin să ne gândim, poate că nu e nevoie de studii să ne dam seama că favorizam instinctiv o persoană cu dinții albi și drepți în locul uneia cu dantura strâmbă, vizibil afectată de carii și neîngrijită.

Avem mai multă încredere într-o persoană cu un zâmbet larg și luminos și mai puțin în una care are rețineri în zâmbi din cauza…unei carii pe incisivi. Nu-i așa? Așadar, scopul acestui articol este de a puncta câteva mici (și necesare) capitole pe care e indicat să le bifam în călătoria zâmbetului nostru.
Pentru o dantură sănătoasă și atractivă, trebuie să fim conștienți de anumite reguli ce trebuie să fie aplicate în viața de zi cu zi. Recomandat este să le oferim dinților noștri atenția de care au nevoie.

O persoană ar trebui să aibă o rutină corespunzătoare cu privire la igienă dentară:

– curățarea dinților,

– periajul corect,

– folosirea atei dentare sau a unui dus bucal

– vizitarea medicului stomatolog la 6 luni 

– tratarea și îndepărtarea afecțiunilor.

O astfel de obișnuință ne conduce spre un zâmbet atractiv și plin de încredere. Însă, ce se întâmplă dacă nu respectăm cu strictețe regulile? La nivelul cavității bucale putem să ne confruntăm cu o multitudine de probleme și afecțiuni, însă le putem preveni prin parcurgerea rutinei prezentate anterior. Consecințele nerespectării acestor obiceiuri se manifestă prin apariția, la nivelul cavității bucale, a unor bacterii, infecții, boli, care, pe parcurs, vor reuși să distrugă în totalitate dinții și gingiile, lucru pe care sigur nu ni-l dorim. Pe site-ul dralexandramircea.ro veți găsi sfaturile și îndrumările de care aveți nevoie pentru a vă păstra o dantură sănătoasă și frumoasă.

“Recomand controlul și igienizarea periodice, la 6 luni. Astfel, păstrezi dinții și gingiile sănătoase. Și, dacă în decursul celor 6 luni apare orice problemă, aceasta va fi tratată din timp și nu se va agrava. Vei face economie de timp, bani și în plus te vei simți mult mai confortabil la dentist.” – ne mărturisește medicul stomatolog.

Alteori afecțiunile sunt provocate și de alimentele pe care le consumăm. Așadar, grija la dietă e un al doilea mic pas pe care îl poți face pentru un zâmbet sănătos.
Încă de mici, copiilor le este indicat să nu mănânce cantități mari de dulciuri sau acadele, deoarece dăunează grav dinților. Adulții însă obișnuiesc să greșească prin consumul de băuturi acidulate și cafeaua consumată în exces. Ce se întâmplă când bem mai multă cafea decât ar trebui? Dinții capătă o culoare neplăcută. Suntem atrași de zâmbete sănătoase, de un alb strălucitor. Cofeina ne împiedică să avem un astfel de zâmbet. Așadar, recomandat este să păstrăm o cantitate normală de cafea, care să nu afecteze foarte mult dantura. Într-o situație în care dinții nu sunt așa cum ni-i dorim, indicat este să mergem la dentist. Ne va oferi o albire dentară profesională, iar dinții vor fi de un alb imaculat. Nu este un proces dificil, dar de reținut este faptul că rutina de îngrijire este absolut necesară pentru ca dentiția să se mențină în parametri cat mai apropiați de starea naturală. Intervențiile medicului stomatolog apar și în cazul în care dinții nu au un aspect atractiv din diverse motive. Soluția este dată de aparate dentare, fațete, proteze, în funcție de gravitatea, vârsta și afecțiunea cu care ne confruntăm.

Un lucru este cel mai important atunci când discutăm despre dinții noștri: îngrijirea lor te face mai fericit.

În concluzie, respectați cu strictețe rutina: periaj corect, ata dentara, achiziționarea de produse de calitate, vizita la stomatolog pentru tratarea afecțiunilor și înlocuirea alimentelor ce dăunează grav dentiției. Cu siguranță, pe parcurs, veți obține un zâmbet de invidiat, strălucitor cu care să te mândrești de fiecare dată.

Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă