14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportTurnator cu acte-n regula!

Turnator cu acte-n regula!

Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, s-a deplasat ieri la sediul CNSAS pentru a primi dosarul lui “Felix” si totodata pentru a i se inmana si sentinta data de Colegiul Dosarelor saptamana trecuta in cazul liderului PC. In plus, Sergiu Andon trebuia sa lamureasca ieri in fata CNSAS si misterul numelui de cod “Dominic”, despre care el insusi declarase ca ar fi apartinut unuia dintre membrii Colegiului, fost informator al Securitatii. Din intalnirea de la CNSAS a rezultat, evident, un nou episod al telenovelei de prost-gust care-l are ca personaj principal pe Dan Voiculescu. Sergiu Andon a refuzat sa puna, potrivit legii, la dispozitia Colegiului documentele pe care sustine ca le-ar avea in legatura cu Dominic, spunand doar ca “el niciodata nu face afirmatii fara acoperire”. Andon si-a justificat refuzul de a-si proba acuzatiile explicand ca “nu vrea sa intre in jocul CNSAS si sa arate colturi de dosar din care sa se traga concluzii”. Intrebat daca in cadrul intalnirii cu membrii CNSAS a stat la masa cu “Dominic”, Andon a raspuns, sibilinic: “O singura persoana vreau sa nu fie afectata pana se lamuresc lucrurile – domnul Ticu Dumitrescu”. Extrem de suparat, Mircea Dinescu l-a acuzat pe Sergiu Andon de “santaj” la adresa membrilor CNSAS. “Domnul Sergiu Andon canta la taraful lui Dan Voiculescu! Un presedinte al Comisiei juridice nu trebuie sa practice santajul asupra CNSAS! Nu poti sa fii presedinte al Comisiei juridice si dupa aia sa faci manipulare si santaj. Santajul, mi se pare, se poate pedepsi prin lege”, a spus Mircea Dinescu, aratand ca “in astia 16 ani s-au luat tot felul de dosare, deci este posibil ca dosarul Dominic sa fie intr-o gasca care il scoate si il flutura pe la nasul nostru”.
Partea a doua a razboiului declaratiilor purtat intre Dan Voiculescu si CNSAS s-a desfasurat la Palatul Parlamentului. Avocatul Sergiu Andon i-a adus lui Dan Voiculescu la birou dosarul de informator.
Voiculescu a deschis plicul sigilat si s-a apucat sa-l studieze, in timp ce la un etaj mai jos Andon sustinea o conferinta de presa. Catre finalul acesteia, presedintele PC a dat navala in sala de conferinta, cu dosarul in brate, si, nervos, a anuntat ca “este pentru ultima oara cand va mai vorbi despre CNSAS”. Voiculescu a explicat ca este nervos deoarece, citindu-si dosarul, a constatat ca din acesta au disparut chiar acele file olografe pe care el le scrisese pentru Securitate si le semnase “Felix”: “Am primit comunicatul de la CNSAS, care spune ca am facut politie politica, chestiune care maine o voi contesta pe cale legala. Dar lucrul cel mai grav pentru care m-am grabit sa vin aici sa il spun este ca din acest dosar au fost sustrase declaratiile mele olografe semnate "Felix". Cine de la CNSAS a avut interesul sa le scoata, pentru ca exact acelea demonstrau ca n-am facut politie politica?”.
Voiculescu a sustinut ca l-a cautat pe Claudiu Secasiu sa-l intrebe unde sunt filele lipsa din dosar, dar acesta a avut telefonul ocupat. “Le-am vazut cu ochii mei, semnate de mine, scrise de mine, recunoscute de mine si recunoscute de ei cand am fost la CNSAS. Unde sunt?”, s-a indignat presedintele PC. Acesta l-a trimis pe Sergiu Andon inapoi la sediul Colegiului sa caute hartiile lipsa din plicul sigilat. Pretext pentru liderul PC sa nu-si faca public dosarul asa cum promisese. Pana cand acestea nu vor fi “gasite”. Culmea este alta. Dosarul “Felix” este la el de trei ani! Asa a anuntat ieri sefa Departamentului Investigatii al CNSAS.

Dupa diversiunea “Dominic”, diversiunea “Macovei”

Dan Voiculescu a gasit o noua idee de santaj la adresa Guvernului: daca premierul Tariceanu nu o demite din functie pe Monica Macovei, Partidul Conservator iese de la guvernare si depune si o motiune de cenzura in Parlament. Acest anunt a fost facut ieri de catre purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, si de catre deputatul Sergiu Andon, in cadrul unei conferinte de presa. Cei doi au explicat chiar ca este vorba despre un ultimatum pe care PC il da premierului Tariceanu, pe motiv ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, a adoptat in cadrul reformei sistemului juridic “solutii mai mult decat imorale, solutii antitara si infractionale”. “Elementul de discordie nationala il reprezinta Ministerul Justitiei. O parte din factorii politici mizeaza in mod gresit pe cartea Macovei. Sub aspectul reformarii institutiilor Justitiei, nu s-a intreprins nimic constructiv. Ceea ce s-a intreprins a fost haotic, distructiv, animat de razbunari si lupte personale ori de dorinta formarii si intretinerii unei aureole de haiduc al dreptatii. Ministerul Justitiei exceleaza fie in proiecte intarziate si proaste, impuse Parlamentului in conditii de ultimatum, fie intr-o atitudine de delasare”, a declarat Sergiu Andon.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă