20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania califică drept dezastruoasă decizia lui Trump de a se retrage din...

Germania califică drept dezastruoasă decizia lui Trump de a se retrage din tratatul INF

A fost “o decizie dezastruoasă a preşedintelui Trump să renunţe la tratatul INF”, a apreciat Niels Annen, ministru de stat în Ministerul de Externe de la Berlin, într-o postare pe Twitter.

“Vom continua să acţionăm în vederea dezarmării nucleare”, a mai scris el, adăugând că şi Rusia trebuie să continue să-şi onoreze obligaţiile. “Europa trebuie să prevină acum o creştere a numărului de rachete cu rază medie de acţiune”, a mai avertizat oficialitatea germană.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă că Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF).

Tratatului INF (Intermediate Nuclear Forces Treaty) a fost semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, şi conducătorul sovietic Mihail Gorbaciov.

Acest tratat, care a interzis utilizarea unei serii întregi de rachete cu rază de acţiune variind între 500 şi 5.000 de km, a pus capăt crizei declanşate în anii 1980 prin desfăşurarea de rachete SS-20 sovietice, cu focoase nucleare, îndreptate atunci împotriva capitalelor occidentale.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă