27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSocialȘcoală online, până pe 23 decembrie

Școală online, până pe 23 decembrie

CNSU a decis continuarea activităţilor didactice în sistem online pentru perioada 9 – 23 decembrie.

În preambulul Hotărârii nr. 57 din 7 decembrie se arată că decizia a fost luată având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice în România până la această dată, precum şi solicitarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Hotărârea a fost aprobată sub semnătura preşedintelui CNSU, premierul Ludovic Orban, înainte de demisia acestuia din funcţie.

 

Noi programe școlare

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a emis ordinul prin care s-au aprobat, pentru prima dată, programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special, informează MEC, printr-un comunicat de presă remis “România liberă”.

“Aceste programe școlare pentru învățământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin ordinul nr.3.662/2018 și reprezintă o premieră prin prisma faptului că, față de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ținând seamă de tipurile de dizabilitate, și nu de gradele de deficiență”, menționează ministerul de resort.

Astfel, prin intermediul acestor 425 de programe școlare, se va urmări  parcursul educațional la nivel preșcolar, primar și gimnazial pentru copiii cu:

    dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate;

dizabilități intelectuale  moderate, grave, severe și/sau asociate;

dizabilități senzoriale multiple;

dizabilități auditive;

dizabilități vizuale;

dizabilități locomotorii.

Din cele 425 de programe școlare aprobate, 71 sunt în limba maghiară. Totodată, au fost elaborate și programele școlare pentru elevii din centrele de detenție, centrele educative și penitenciare.

“Reamintim că, potrivit art. 53 din Legea Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare, învățământul special dispune de planuri de învățământ, de programe școlare, de programe de asistență psihopedagogică, de manuale și de metodologii didactice alternative, adaptate tipului și gradului de dizabilitate, aprobate de Ministerul Educației și Cercetării”, mai informează MEC.

Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022, menționează Ministerul Educației și Cercetării.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă