27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalCel puţin patru persoane au murit într-un atac armat, în SUA

Cel puţin patru persoane au murit într-un atac armat, în SUA

UPDATE: Bărbatul înarmat care a deschis focul sâmbătă şi a făcut mai multe victime într-o sinagogă din oraşul american Pittsburgh, statul Pennsylvania, s-a predat poliţiei, relatează AFP.

“Autorul atacului armat se află în arestul poliţiei. Există numeroase victime în sinagogă, trei ofiţeri au fost împuşcaţi”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al poliţiei.

Departamentul pentru Siguranţa Publică din Pittsburgh a anunţat că are loc un atac armat la intersecţia Wilkins – Shady, unde este situată sinagoga.

Postul de televiziune afiliat CBS, KDKA-TV, a informat că există o prezenţă serioasă a poliţiei în cartierul Squirrel Hill.

Universitatea Mellon Carnegie a trimis un mesaj text prin care a alertat persoanele de operaţiunile poliţiei din zona Wilkins – Shady, conform Pittsburgh Post-Gazette.

Imaginile televiziunilor de la locaţie arată mai multe echipaje de poliţie prezente la sinagogă, care se descrie ca fiind o biserică tradiţională, progresistă şi adeptă a egalitarismului.

Poliţia a informat KDKA-TV că există „mai multe victime” şi a făcut apel către locuitorii din zonă să rămână în case şi să îşi ţină uşile închise.

KDKA-TV a informat că singagoga era plină pentru slujba de sâmbătă iar atacatorul a tras în poliţiştii care au ajuns la faţa locului. Cel puţin patru persoane au murit.

 

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă