17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Hanescu si Andrei Pavel, in careul de asi

Victor Hanescu si Andrei Pavel, in careul de asi

Ziua de ieri a inceput excelent pentru iubitorii sportului alb de la noi prezenti la editia din acest an a BCR Open Romania, turneu din categoria International Series ATP, dotat cu premii in valoare de 302.000 de euro, gazduit de Arenele BNR din Capitala. Victor Hanescu s-a impus fara probleme in mai putin de o ora si jumatate, cu 6-4, 6-4 in fata spaniolului Ruben Ramirez Hidalgo, jucator venit din calificari, care cu o zi inainte produsese una dintre surprizele turneului eliminandu-l pe argentinianul Jose Acasuso, castigatorul de anul trecut al competitiei. Chiar daca nu stia nimic despre adversarul sau, pe care nu numai ca nu-l mai intalnise niciodata, dar nici nu-l vazuse jucand, reprezentantul nostru l-a “citit” destul de repede pe Hidalgo. Dupa patru game-uri de tatonare, Victor Hanescu a castigat pe serviciul ibericului, 3-2, si si-a pastrat avantajul creat pana la finalul primului set pe care si l-a adjudecat cu 6-4. In setul secund, Hanescu a inceput in forta, cu un break, si a dominat apoi pana la final. “Ma bucur ca mi-a mers foarte bine jocul si am reusit ceva ce imi doream – sa ajung intr-o semifinala la Bucuresti”, a spus dupa partida Victor Hanescu, care in urma acestui rezultat s-a calificat, in premiera in cariera sa, in semifinalele turneului bucurestean, unde astazi il va intalni pe rusul Igor Andreev. Victor Hanescu a mai jucat de doua ori contra lui Igor Andreev – care ieri l-a eliminat pe favoritul nr. 1 al turneului, Mariano Puerta, finalist anul acesta la Roland Garros -, iar scorul intalnirilor dintre cei doi este 1-1. “Am pierdut in fata lui Igor in urma cu cateva luni pe ciment, dar acum va fi altceva. Este un tenisman solid si periculos, cu un joc constant, gratie caruia ajunge aproape mereu in sferturi sau semifinale in turneele de genul acesta, dar sper sa-l inving”, s-a declarat optimist reprezentantul nostru.
Si prietena lui Victor Hanescu, Mihaela Sicoe, de la OTV, a avut o evolutie foarte buna, dar… in cadrul Turneului de tenis al jurnalistilor – Connex. Ea o va intalni in finala de astazi pe Anela Freer, de la “Adevarul Arad”. Tot astazi, in semifinalele masculine, se vor confrunta Marius Chican (“Ev. Z.”) si Constantin Rudnitchi (“Bilant”), de o parte, iar de cealalta – Cristian Tudor Popescu (“Gandul”) si Cristian Mandru (TVR).

Andrei Pavel, al doilea roman din semifinale

Andrei Pavel, al doilea roman ramas in competitie la Open Romania, favoritul nr. 3 al turneului, s-a calificat la randul sau in semifinala, performanta reusita pentru a treia oara in cariera, dupa ce s-a impus cu 7-5, 7-6(4) in fata germanului Florian Mayer. In primul set, cei doi au mers cap la cap pana la 5-5, dupa care reprezentantul nostru a reusit sa castige pe serviciul adversarului si sa incheie la 7-5. In “secund”, cel mai bine cotat tenisman roman a debutat cu un break, la 3-3 insa germanul a reusit re-break-ul si s-a ajuns la tie-break, unde Pavel a castigat fara probleme, cu 7-4.
In cea de-a doua semifinala de astazi, Andrei Pavel il va intalni pe invingatorul dintre francezii Paul Henri Mathieu si Florent Serra, care au jucat aseara tarziu, dupa inchiderea editiei.
Tot astazi, dupa disputarea semifinalelor, va avea loc partida demonstrativa de dublu dintre perechile Ilie Nastase Ð Mansour Bahrami si Florin Segarceanu Ð Adrian Marcu, ultimii doi fiind capitanul nejucator si antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă