16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBolile cardiovasculare, tratate popular

Bolile cardiovasculare, tratate popular

Remediile naturale (din plante) sunt consemnate in terapia cardiovasculara (cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, hipertensiunea arteriala, aritmii cardiace, arterita obliteranta etc.) ca remedii adjuvante la terapia-tinta prescrisa de medicul cardiovascular.
In hipertensiunea arteriala (HTA) (o afectiune din ce in ce mai frecventa, precursoare a accidentelor vasculare cerebrale) se recomanda urmatoarele plante:
– Sucul de usturoi – 15 picaturi de 3 ori pe zi. Se poate intrebuinta si infuzia in asociere cu alte plante; 30 g bulbi de usturoi curatati, 10 g flori de arnica, 30 g fructe de paducel; 30 g frunze de coada calului, 30 g frunze de vasc si 40 g flori de coada soricelului. Toate ingredientele se maruntesc si se prepara infuzia intr-un vas emailat din o lingura de amestec de plante la un pahar de apa clocotita. Apoi vasul se acopera cu tifon timp de 15 minute dupa care se strecoara si se bea cate 1/4 pahar pe zi doua saptamani.
– Sucul de pastarnac are proprietati hipotensive, fiind un remediu natural vasodilatator si moderator al ritmului cardiac datorita continutului sau bogat in potasiu.
– Bautura de sfecla rosie cu miere (un pahar cu suc de sfecla rosie, o lingura de miere si se dilueaza cu un pahar de apa) se bea cate 1/2 pahar seara si dimineata ordonata timp de 30 zile, cu efecte hipotensive certe.
– In cardiopatia ischemica, suferinta caracterizata prin reducerea aportului de oxigen catre miocard (muschiul cardiac) din cauza ingustarii lumenului arterelor coronare, fitoterapia este adjuvanta tratamentului stabilit de medicul cardiolog. Se pot folosi ceaiuri din:
– Ghimpe (Ruscus aculeatus), care previne trombozele si instalarea infarctului miocardic.
– Rostopasca (Kelidonium majus) – din care se prepara o infuzie din 1/2 lingurita plante la 200 ml apa clocotita.
– Paducel (Crataegi) – din care se prepara o infuzie (o lingurita de planta la 200 ml apa), se lasa sa se raceasca si se bea imediat in timpul crizei anginoase.
Se poate folosi si un amestec de plante: talpa gastii 30 g, frunze de menta 20 g, coada racului 10 g, radacina de valeriana 10 g, frunze de roinita 20 g, flori de soc 10 g. Din acest amestec la o cana de apa se pune o lingura de plante din care se face un ceai indulcit cu miere.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă