13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSănătate„Ghid de utilizare” a porcului, de la Mihaela Bilic

„Ghid de utilizare” a porcului, de la Mihaela Bilic

„De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim. Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa. Pe măsură ce coborâm spre burtă bucățile încep să devină mai împănate și mai grase, și crește cantitatea de țesut conjunctiv. Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Bineînțeles, sunt cele mai scumpe și cele mai gustoase,” a spus Bilic. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă