19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalNigel Farage pleacă din partidul UKIP

Nigel Farage pleacă din partidul UKIP

Farage, în calitate de lider al UKIP, a pus presiune pe predecesorul Theresei May, David Cameron, să promită un referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE şi a fost unul dintre vârfurile de lance ale campaniei pro-Brexit. Eurodeputatul este confondator al UKIP şi a condus formaţiunea până în 2016.

Dar după ce s-a retras din calitatea de lider al UKIP în urma referendumului pentru Brexit, Farage a fost critic faţă de partid, pe care l-a caracterizat drept dezorganizat şi prost condus.

“Plec astăzi din UKIP. Există un spaţiu uriaş pentru un partid al Brexitului în politica britanică, dar nu va fi umplut de UKIP”, a declarat Farage.

Farage a criticat decizia liderului actual al UKIP, Gerard Batten, de a-l numi consilier pe activistul de extremă dreapta Tommy Robinson.

Caracterizat odată de Cameron drept liderul unor “nebuni, caraghioşi şi rasişti de debara”, Farage i-a criticat de multe ori pe liderii UE pe tema a ceea ce el a numit “revoluţia Brexitului”.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă