14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPSD Bihor goneste candidatii impusi de la Centru

PSD Bihor goneste candidatii impusi de la Centru

Conducerea PSD Bihor a anuntat, ieri, ca nu doreste alegeri anticipate, in ideea in care acestea vor influenta negativ aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, insa in cazul in care, totusi vor fi organizate, social-democratii sunt pregatiti sa intre in lupta. Mai mult, actualul presedinte al filialei, Mihai Bar, cat si prim-vicepresedintele organizatiei, Alexandru Retegan, si-au manifestat dorinta a se regasi pe listele pentru Parlament.
“Noi, conducerea PSD Bihor, nu ne dorim alegeri anticipate intrucat acestea vor face ca Romania sa nu poata fi primita ca membru cu drepturi depline in Uniunea Europeana in anul 2007. Clasa politica trebuie sa-si uneasca fortele si sa trateze cu maturitate criza politica in care se afla tara in momentul de fata”, a afirmat liderul social-democrat. Totodata, acesta a adaugat ca in cazul organizarii anticipatelor, filiala este pregatita.
“Nu ne este frica de anticipate. Iar in cazul in care vor fi organizate tinem sa precizam ca vom avea o campanie electorala mai putin costisitoare”, a mai spus presedintele PSD. Bar a tinut sa avertizeze si membrii celorlalte partide sa respecte legea electorala in timpul campaniei si sa respecte plafonul de fonduri prevazute de lege in acest sens.
Cei doi reprezentanti din conducerea filialei au recunoscut, cu aceeasi ocazie, ca s-ar putea regasi pe listele pentru Parlament. “Sigur ca doresc sa fiu iar in Parlament pentru ca am facut foarte mult acolo, doar ca nu am mediatizat rezultatele mele”, a adaugat Mihai Bar. Alexandru Retegan, care la alegerile din 2004, a fost primul pe lista pentru Senat, a lasat sa se inteleaga ca ar dori si el sa intre in Parlament.
Liderii social-democrati au mai asigurat ca de data aceasta pe listele pentru Camera Deputatilor si Senat nu se vor mai afla persoanele impuse de la Centru si ca Biroul Judetean va fi cel care va alege candidatii. “Vom tine cont de sugestiile de la Centru, dar nu vom accepta oameni impusi”, a mai spus Bar.

Cele mai citite

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...
Ultima oră
Pe aceeași temă