25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialGeoana: "M-am saturat!"

Geoana: „M-am saturat!”

– Roxana Bichel, o mai veche partenera de afaceri
– Boss-ul pesedist ar fi vrut sa faca toti ciocu' mic in fata averii sale

Ceea ce nici n-ar fi visat pesedistii in urma cu un an s-a intamplat ieri: Adrian Nastase a fost amenintat ca va fi suspendat din PSD din cauza afacerii „Matusa”. Dupa o saptamana in care s-a ferit sa faca vreun comentariu in legatura cu scandalul urias in care este implicat nepotul Nastase, Mircea Geoana a avut ieri curajul sa anunte ca „s-a saturat” si ca pe Nastase il paste sanctionarea conform statutului, din cauza ca „scandalul „Matusa lui Nastase” afecteaza extrem de grav credibilitatea partidului”.

Nastase s-a straduit in ultimele doua zile sa obtina ajutor din partea lui Ioan Rus si a lui Miron Mitrea, insa fara succes.
Roxana Bichel, fost demnitar in Guvernul Nastase, este persoana de la care familia Nastase a cumparat, in 1999, un teren funciar de 2,5 hectare in padurea Corbeanca, la un pret de trei ori mai mic decat valoarea pietei. De asemenea, acelasi personaj a mai vandut familiei Nastase un teren de 2,6 hectare, in Ilfov, acesta fiind mult subevaluat. Mai mult decat atat, Roxana, prietena de nadejde a fostului premier, a derulat afaceri si cu sora lui, Dana Barb.

Aseara, Nastase a declarat ca i-a trimis lui Ilie Botos o scrisoare prin care a cerut declansarea verificarii mostenirilor sale.

Colectionarul de averi

– Trei mosteniri fabuloase in sase ani
In 1999, Dana Nastase a mostenit de la tatal sau o casa de vacanta de 540 mp, un teren agricol de 3.600 mp si unul intravilan de 2.500 mp, toate la Cornu. La acestea se adauga o cota parte de 25% dintr-un apartament din Bucuresti si o treime dintr-un alt apartament. A doua mostenire, in anul 2003, care insa a fost declarata abia in 2005. Astfel, dna Dana mai primeste 66.666 dolari, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 49.400 euro. In 2005, mai pica o mostenire in familia Nastase. Deja celebra matusa Tamara Cernasov ii lasa Danei 2,8 miliarde lei, 60.000 euro, 602.735 dolari, 2.500 mp de teren in Voluntari, precum si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 125.000 euro.

Amanunte la rubrica Politica interna

Cele mai citite

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Ștefan Târnovanu, eroul de la Salonic: „Ne-am apărat ca Arsenal, ca la handbal. Doar că nouă ne-a ieșit”

FCSB a reușit o victorie importantă cu 1-0 în fața lui PAOK Salonic în Europa League, avansând în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Ștefan...

Szczesny dezvăluie salariul de la Barcelona! „Câștig mai puțin decât voi toți”

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei, a dezvăluit că salariul său pentru perioada petrecută la club este semnificativ mai mic decât cel obișnuit pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă