-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialGeoana: "M-am saturat!"

Geoana: “M-am saturat!”

– Roxana Bichel, o mai veche partenera de afaceri
– Boss-ul pesedist ar fi vrut sa faca toti ciocu' mic in fata averii sale

Ceea ce nici n-ar fi visat pesedistii in urma cu un an s-a intamplat ieri: Adrian Nastase a fost amenintat ca va fi suspendat din PSD din cauza afacerii “Matusa”. Dupa o saptamana in care s-a ferit sa faca vreun comentariu in legatura cu scandalul urias in care este implicat nepotul Nastase, Mircea Geoana a avut ieri curajul sa anunte ca “s-a saturat” si ca pe Nastase il paste sanctionarea conform statutului, din cauza ca “scandalul “Matusa lui Nastase” afecteaza extrem de grav credibilitatea partidului”.

Nastase s-a straduit in ultimele doua zile sa obtina ajutor din partea lui Ioan Rus si a lui Miron Mitrea, insa fara succes.
Roxana Bichel, fost demnitar in Guvernul Nastase, este persoana de la care familia Nastase a cumparat, in 1999, un teren funciar de 2,5 hectare in padurea Corbeanca, la un pret de trei ori mai mic decat valoarea pietei. De asemenea, acelasi personaj a mai vandut familiei Nastase un teren de 2,6 hectare, in Ilfov, acesta fiind mult subevaluat. Mai mult decat atat, Roxana, prietena de nadejde a fostului premier, a derulat afaceri si cu sora lui, Dana Barb.

Aseara, Nastase a declarat ca i-a trimis lui Ilie Botos o scrisoare prin care a cerut declansarea verificarii mostenirilor sale.

Colectionarul de averi

– Trei mosteniri fabuloase in sase ani
In 1999, Dana Nastase a mostenit de la tatal sau o casa de vacanta de 540 mp, un teren agricol de 3.600 mp si unul intravilan de 2.500 mp, toate la Cornu. La acestea se adauga o cota parte de 25% dintr-un apartament din Bucuresti si o treime dintr-un alt apartament. A doua mostenire, in anul 2003, care insa a fost declarata abia in 2005. Astfel, dna Dana mai primeste 66.666 dolari, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 49.400 euro. In 2005, mai pica o mostenire in familia Nastase. Deja celebra matusa Tamara Cernasov ii lasa Danei 2,8 miliarde lei, 60.000 euro, 602.735 dolari, 2.500 mp de teren in Voluntari, precum si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 125.000 euro.

Amanunte la rubrica Politica interna

Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă