14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial"Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate"

“Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate”

Aproximativ o mie de suporteri ai echipelor Dinamo, Rapid, Steaua, Poli Timisoara, FC National, Farul Constanta, FC Arges, Poli Iasi, Universitatea Craiova, UTA, Petrolul Ploiesti au participat, sambata, la un miting impotriva retinerii in Bulgaria a cinci fani ai formatiei din Stefan cel Mare.
In jurul orei 10.00, suporterii echipelor Dinamo, Rapid si Poli Iasi s-au adunat in parcarea din incinta Complexului Sportiv Dinamo, de unde, la ora 11.00, au plecat in grupuri restranse catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), unde au inaintat o petitie. Fanii prezenti la stadionul Dinamo au fost atentionati de catre jandarmi ca nu au primit autorizatia de mars pe strazile Capitalei si ca, astfel, nu au voie sa se deplaseze in grup organizat catre MAE.
In momentul in care suporterii echipelor Steaua, Poli Timisoara, Universitatea Craiova si Farul Constanta au ajuns in fata sediului MAE, acestia au fost intampinati cu aplauze de cei deja prezenti.
Suporterii prezenti la actiunea de protest au afisat urmatoarele bannere: “Libertate ultrasilor romani”, “Mereu alaturi de voi”, “Dreptate pentru suporteri”, “Ce tara reprezinti, Viktor Bojin???”, “Implicarea statului demonstrata prin aroganta consulatului”, “Violenta, abuz, santaj… Politia bulgara acuza de ultraj?!?!”, “Dinamo, Rapid, Steaua uitam de rivalitate, suntem romani inainte de toate” si “Romania, arata ca-ti pasa, adu-i intregi acasa”, “Certuri scandaluri… uitate, uniti pentru libertate”, “Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate”, “Culori, orgolii, rivalitate / Azi impreuna trecem peste toate”, “Peluze greu incercate impreuna pentru libertate”, “Prezenti dincolo de rivalitate, impreuna cerem pe cei cinci in libertate”.

Discutii si promisiuni

In jurul orei 12.00, directorul general al Directiei consulare din MAE, Cristian Gaginschi, a invitat cate un reprezentant al fiecarei galerii sa participe la o runda de discutii in legatura cu soarta celor cinci suporteri retinuti in Bulgaria. Dupa o ora, suporterii au decis sa se ridice de la masa discutiilor deoarece au considerat ca MAE nu a facut tot ceea ce era posibil pentru eliberarea fanilor. Ei acuza autoritatile ca nu au facut nimic pentru a-i ajuta pe suporteri si ca au dat un comunicat oficial dupa opt zile de la retinerea fanilor si asta numai dupa ce au vazut ca presiunea fanilor si a presei e in crestere!
Dupa 45 de minute de la finalizarea discutiilor, reprezentantii suporterilor galeriilor prezente au fost invitati la o noua sedinta. In urma acestei intalniri s-a stabilit ca autoritatile romane sa trimita in Bulgaria o comisie care sa analizeze cele intamplate in paralel cu autoritatile bulgare.
Cinci suporteri ai echipei Dinamo au fost retinuti de politia bulgara, pe 3 noiembrie, in urma unor incidente care au avut loc inainte de partida cu Levski Sofia, din cadrul Grupei F a Cupei UEFA, pierduta de formatia antrenata de Ioan Andone cu scorul de 0-1.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă