16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSaloane de cinci stele la Maternitatea "Bega"

Saloane de cinci stele la Maternitatea „Bega”

La Maternitatea „Bega” din municipiul Timisoara au fost amenajate doua saloane dupa criterii europene in domeniu. Costurile transformarii acestora in rezerve de lux pentru proaspetele mamici se cifreaza la 35.000 RON si au fost suportate de o firma privata.
Pentru fiecare zi petrecuta intr-unul dintre saloane, femeile trebuie sa achite suma de un milion de lei vechi. In schimb, conditiile sunt incomparabil mai bune decat daca ar fi stat, dupa nastere, in saloanele obisnuite din spital.
In cele doua saloane amenajate dupa sistemul „baby in room” sunt doar doua paturi, iar lauzele beneficiaza de televizor, frigider si au grup sanitar separat. Inclusiv zugraveala este realizata cu materiale care sunt anti-mucegai, iar linoleumul de pe jos este aseptic.
De asemenea, copiii nu sunt despartiti de mame, acestea avand posibilitatea sa deprinda inca din maternitate metodele de ingrijire a acestora. Firma privata care a suportat investitia isi va recupera banii prin perceperea a 40 la suta din costul unei zile de „sejur” in cele doua saloane, iar din restul banilor se vor face modernizari si la celelalte saloane din spital.
In prezent, Maternitatea „Bega” dispune de 14 saloane, pe langa cele doua prezentate ieri, alte trei fiind modernizate si ridicate la standarde mult peste medie.
Odata ce au aflat noutatea, mai multe familii au incercat sa faca programari din timp, pentru a fi sigure de un loc. Unele dintre cererile sosite la maternitate sunt pentru nasteri programate anul viitor, unele chiar in luna aprilie.
Principiul pe care va functiona acest sistem de co-plata este cel de „primul venit, primul servit”, pentru ca o nastere nu se poate programa din timp. Un alt criteriu de atribuire a locurilor este cel medical, rezervele putand fi ocupate de paciente si in cazul in care medicii se vor confrunta cu nasteri complicate.

Cele mai citite

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă