14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial"Batranul" Andre Agassi, in careul de asi

“Batranul” Andre Agassi, in careul de asi

Simpaticul si excentricul Andre Agassi a reusit sa atraga din nou atentia iubitorilor de tenis asupra sa dupa ce la 35 de ani a devenit unul dintre cei patru semifinalisti ai US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului, competitie pe care a castigat-o in doua randuri, in 1994 si 1999. “Batranelul” Agassi l-a invins in sferturile de finala pe James Blake, compatriotul sau mai tanar cu un deceniu, la capatul a cinci seturi incheiate cu un tie-break, performanta care l-a adus mai aproape de trofeul pe care ar putea sa-l cucereasca pentru a treia oara in cariera. In penultimul act al competitiei Andre Agassi va intalni insa tot un american, pe Robby Ginepri, cap de serie numarul 7, in cealalta semifinala urmand a se infrunta elvetianul Roger Federer, cap de serie nr. 1, si Lleyton Hewitt, al treilea favorit al turneului.
In competitia feminina, intr-una dintre semifinale se vor lupta Elena Dementieva, finalista de anul trecut, si frantuzoaica Mary Pierce, iar in cealalata – Maria Sarapova, favorita nr. 1 a US Open, si belgianca Kim Clijsters, cap de serie nr. 4. De remarcat, Maria Sarapova a ajuns din nou in prima pozitie in clasamentul WTA, dupa victoria din sferturile de finala in fata compatrioatei sale Nadia Petrova si infrangerea americancei Lindsay Davenport in aceeasi faza a competitiei. In urma cu aproape o luna, Sarapova, in varsta de 18 ani, devenise a 15-a jucatoare de tenis din lume si prima din Rusia care ocupa primul loc in ierarhia WTA, dar dupa o saptamana, ea fusese “detronata” de Lindsay Davenport.

Romania, in sferturi, dar la junioare

Daca in competitia seniorilor, la simplu, reprezentantii nostri Andrei Pavel si Victor Hanescu au fost eliminati din primul tur, iar la dublu doar cuplul Victor Hanescu/Razvan Sabau a ajuns in runda a doua, unde a pierdut in fata perechii israeliene Jonathan Erlich/Andy Ram, in schimb la junioare am reusit sa atingem sferturile de finala. Mihaela Buzarnescu, cap de serie numarul 14, s-a calificat in sferturi dupa ce a invins-o in optimi cu scorul 6-3, 6-3, pe Iaroslava Svedova (Rusia) si va juca in faza urmatoare a competitiei cu Olga Govortova (Belarus). La dublu, aceeasi Mihaela Buzarnescu impreuna cu Alexandra Dulgheru, cap de serie nr. 3, au fost invinse in sferturi, cu scorul 6-3, 7-5, de cuplul Nikola Frankova/Alisa Kleibanova (Cehia/Rusia), cap de serie nr. 7.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă