14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial"ProEtnica - Zilele comunitatilor etnice din Romania", la Sighisoara

“ProEtnica – Zilele comunitatilor etnice din Romania”, la Sighisoara

In Cetatea medievala a Sighisoarei (judetul Mures) va avea loc, in perioada 19-21 august, editia a V-a a Festivalului “ProEtnica – Zilele comunitatilor etnice din Romania”. Manifestarea este organizata de Centrul Educational Interetnic pentru Tineret.
Printre partenerii acestui festival se numara toate organizatiile comunitatilor etnice din tara, Institutul de Studii Internationale al Universitatii “Babes-Bolyai”, Institutul pentru Relatii Culturale Externe din Stuttgart, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Ministerul Culturii si Cultelor, Ambasada Germaniei la Bucuresti si Primaria Sighisoara. Manifestarea va avea loc sub patronajul ministerelor Culturii si Cultelor, Afacerilor Externe si a ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Wilfried Gruber.
Deviza evenimentului cultural va fi “unitate in diversitate”, organizatorii estimand ca la festival sa participe peste 700 de reprezentanti ai minoritatilor nationale. Acestia vor prezenta diverse programe: dansuri si muzica, mestesuguri traditionale, expozitii de arta plastica, standuri de carte si tiparituri, conferinte, teatru de papusi, muzica si poezie.
De asemenea, printre cei care vor sustine recitaluri se numara “Desperado”, “Hara”, “Fanfara 10 prajini”, Mircea Baniciu, Nicu Patoi, Mazeltov, “Imago Mundi”, Cornelia sau Lupu Redinic. Scena principala va fi amenajata in Piata Cetatii, cea a programelor interactive va fi intre Primarie si Biserica Manastirii, iar scena pentru copii, in parcul de langa Turnul Cizmarilor.
De mentionat ca Festivalul “ProEtnica- Zilele comunitatilor etnice in Romania” reprezinta cea mai importanta manifestare de gen din sud-estul Europei, iar in primele patru editii, manifestarea a reunit sute de reprezentanti ai unor etnii.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă