13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportDinamo, umilită în Moldova

Dinamo, umilită în Moldova

Dinamo a suferit cel mai drastic eșec al sezonului la Botoșani, acolo unde „plăieșii” lui Marius Croitoru nu au avut nicio milă față de „haita” alb-roșie.

Gazdele au deschis scorul chiar din primul minut, prin Hamidou Keyta, care a profitat de o gafă a portarului Eșanu. Apoi, Al Mawas putea face 2-0, dar șutul acestuia a nimerit transversala.

Dinamo a replicat prin Fabbrini și Sorescu, însă cei care au modificat tabela au fost tot moldovenii, prin Ongenda, care a deviat superb, în stilul lui Ibrahimovic. FC Botoșani a făcut 3-0 în minutul 36, după ce Roman a obținut o lovitură de la 11 metri, iar Keyta, cel care a fost foarte aproape de un transfer în Turcia, a transformat cu siguranță, reușind dubla.

Meciul a continuat pe același făgaș și în mitanul secund, iar Haruț a închis tabela de marcaj în minutul 64, în urma unui corner. Al Mawas, în două rânduri, și Chindriș puteau majora proporțiile scorului, dar Eșanu și transversala s-au opus golului, iar FC Botoșani – Dinamo s-a terminat 4-0.

Grație acestui succes, moldovenii s-au apropiat la două puncte de ultimul loc de play-off, ocupat în prezent de Academica Clinceni. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe poziția a 11-a, cu 19 puncte.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă