14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăȘtirile zileiClaudiu Manda propune sesizarea Curţii Constituţionale

Claudiu Manda propune sesizarea Curţii Constituţionale

“Decizia CSAT nr. 17 nu este o decizie secretă, este nepublică, ceea ce este un alt caracter, este o decizie pe care noi o avem la comisie şi este o decizie la care comisia s-a raportat în primul raport pe care l-a prezentat, şi probabil că va fi o dezbatere în plenul Parlamentului reunit, şi în care noi spuneam că s-au adăugat la lege ameninţări în plus faţă de cele prevăzute de Legea 51 şi corupţia. Dacă statul român ar fi considerat la un moment dat, ceea ce nu este în niciun alt stat european, corupţia ca fiind ameninţare la adresa securităţii naţionale, lucrul trebuie să fie făcut prin lege, nu printr-o decizie a CSAT”, a ecplicat la Antena 3 Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, o primă măsură ar putea să fie sesizarea CCR pentru a se pronunţa dacă există un conflict juridic de natură constituţională.

“Spunând că s-a adăugat la lege este echivalentul conflictului juridic de natură constituţională între CSAT, de data aceasta, şi Parlament, cum că CSAT a legiferat adăugând la lege alte ameninţări decât cele stabilite de Parlament prin lege”, a adăugat Manda.

Curtea Constituţională a declarat, miercuri, neconstituţională în integralitate, legea privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile judiciare în baza unei decizii a CSAT din 2005.

Judecătorii Curţii au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă