Inspectorii ANAF vor încasa prime cât trei salarii de bază pentru ”performanțe excepționale”, care înseamnă constatări stabilite și încasate de cel puțin 10 milioane de euro. Primele vor fi plătite din banii confiscați, transmite Pro Tv.
Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază, calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima, pentru ”performanțe excepționale”, potrivit unei Ordonanțe de Guvern.
Concret, angajații ANAF de la Inspecție Fiscală, Antifraudă și Executare Silită vor fi premiați atunci când constatările stabilite (acestea trebuie să fie definitive în urma contestațiilor) și încasate depășesc 10 milioane de euro. Primele vor fi achitate din sumele încasate de la contravenienți.
Premierea este la discreția președintelui ANAF
Astfel, președintele ANAF poate stabili, prin ordin, pentru performanțe excepționale, acordarea o singură dată de stimulente financiare pentru personalul ANAF atunci când din activitatea de inspecție fiscală sau după caz, de control antifraudă, sau din activitatea de executare silită, constatările stabilite și încasate depășesc 10 milioane de euro.
Plata stimulentelor financiare se realizează dintr-un fond constituit la nivelul ANAF prin reținerea, ca venituri proprii, din sumele stabilite și încasate (prin acte administrativ-fiscale sau procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, rămase definitive în sistemul căilor de atac) a unor sume echivalente cu de trei ori cuantumul salariilor de bază ale funcționarilor publici care vor primi stimulentele.
Premierul decapitează Antifrauda Fiscală!
Cea mai „temută” componentă a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), considerată drept “brațul înarmat” al Fiscului, este Direcția Generală Antifraudă Fiscală. În mod surprinzător, într-o singură zi, premierul Ludovic Orban a semnat deciziile privind eliberarea din funcții a inspectorului general de la Antifraudă Fiscală și a 11 inspectori generali adjuncți.
Deciziile premierului Orban poartă numerele 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 și 174, toate fiind emise la data de 16 martie 2020 și fiind publicate, în aceeași zi, în Monitorul Oficial. Decizia 166 se referă la eliberarea din funcția de inspector general la Antifraudă a Elenei – Carmen Tatu, iar celelalte decizii se referă la destituirea inspectorilor generali adjuncți Ioan Văideanu, Alexandru Georgescu, Ionuț Aurică, Raul Cristian Petrescu, Mircea Popa, Iulian Pricope, Burduja Dorian, Liviu Pătrânjan, Gabriel Ninu, Alin Stanciu și Dan Pușdercă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!