17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialVictorie cu orice pret

Victorie cu orice pret

FC Barcelona, detinatoarea Ligii Campionilor, a ajuns la momentul adevarului. Catalanii sunt obligati sa castige diseara, pe Camp Nou, in ultimul meci al grupei A contra nemtilor de la Werder Bremen pentru a putea continua cursa in cea mai puternica competitie europeana a cluburilor. Formatia spaniola a strans pana acum opt puncte din cinci meciuri si se afla la doua puncte in spatele lui Werder, orice alt rezultat in afara victoriei fiind echivalent cu eliminarea din Liga. In cazul in care ar pierde calificarea, echipa pregatita de Frank Rijkaard ar deveni prima detinatoare a trofeului ce paraseste intrecerea inca din faza grupelor de la crearea actualului format al Ligii Campionilor, in 1992.
Lideri in campionatul Spaniei, jucatorii catalani nu iau, insa, in calcul varianta ratarii promovarii in optimile de finala, desi meciul cu germanii este privit ca o adevarata finala. „Meciul cu Werder este mai important decat o finala. Avem o formatie capabila sa ajunga in optimile de finala. Germanii formeaza o echipa solida in defensiva, joaca bine pe contraatac si este periculoasa la jocul aerian. Sunt mai puternici decat anul trecut si trebuie sa jucam fara greseala pentru a trece de ei. Daca nu ne-am califica ar fi o mare dezamagire”, e de parere mijlocasul brazilian al gazdelor, Edmilson. Vedeta Barcelonei, Ronaldinho, e pregatit pentru marea confruntare cu Werder. „Sunt gata sa-mi ajut echipa. Ii respectam pe nemti, dar daca vom juca cu determinare si viteza ii vom depasi. Nu imi imaginez alt rezultat decat victoria. Ne vom califica. Ma vad jucand in optimile de finala”, a declarat celebrul jucator al Barcei. Neinvinsa de 16 meciuri pe teren propriu in cupele europene, Barca nu poate conta nici in aceasta seara pe doua piese grele: atacantii Eto'o si Messi sunt in continuare indisponibili, insa va reintra fundasul mexican Marquez.
De partea cealalta, germanii, ajunsi pe primul loc in Bundesliga dupa 15 etape, sunt increzatori in sansele lor de a nu pierde pe Camp Nou, situatie in care ar merge in optimi alaturi de Chelsea, englezii fiind deja calificati pentru primavara Ligii Campionilor. „Este o finala autentica si avem posibilitatea de a produce un rezultat de senzatie”, avertizeaza managerul lui Werder, Klaus Allofs.

Sahtior spera in miracole

In grupa D are loc, astazi, ultima runda a duelului de la distanta dintre romani pentru ocuparea celui de-al doilea loc care duce in optimile de finala ale Ligii Campionilor. In Cetatea Eterna, Roma lui Cristi Chivu merge mai departe daca nu pierde in fata Valenciei, spaniolii fiind deja calificati. La Pireu, Sahtiorul lui Mircea Lucescu, lupta contra lui Olympiakos atat pentru a-si asigura locul in saisprezecimile Cupei UEFA cel putin in cazul unui egal, cat si pentru a mai putea spera la miracole. O victorie a „minerilor” pe terenul grecilor, coroborata cu un esec al italienilor, i-ar trimite pe Marica si Rat in primavara Ligii Campionilor. Sahtior trebuie, insa, sa evite infrangerea in fata lui Olympiakos, in caz contrar urmand sa fie eliminata din Europa in actualul sezon.
Bayern si Inter, ambele promovate in optimi, isi vor stabili doar ordinea in grupa B, in timp ce Spartak incearca sa prinda locul de UEFA contra lui Sporting. In grupa C lucrurile sunt deja lamurite, Liverpool si Eindhoven fiind calificate mai departe in Liga, iar Bordeaux in Cupa UEFA.

Azi in etapa a VI-a a grupelor Ligii Campionilor:

Grupa A: FC Barcelona – Werder Bremen, Chelsea – Levski Sofia
Grupa B: Bayern Munchen – Inter Milano, Sporting – Spartak Moscova
Grupa C: Galatasaray – Liverpool, PSV Eindhoven – Bordeaux
Grupa D: AS Roma – Valencia, Olympiakos Pireu – Sahtior Donetk

Cele mai citite

Un întreg departament a demisionat! „Toți cei 25 de membri au plecat”

Potrivit unui raport Bloomberg, întreaga echipă de 25 de membri ai diviziei Annapurna Interactive a demisionat după ce încercările lor de a se scinda...

Străbunicii criminali ai Europei

Uitata doamnă Merkel vrea să rămână în neuitare și își publică memoriile intitulate grandios,”Libertatea”. Titlul e de o maximă ipocrizie, libertatea individuală fiind cel...

Rușii bogați își păstrează stilul de viață luxos pe Coasta de Azur, în ciuda sancțiunilor UE

Deși sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor ruși au vizat înghețarea activelor și confiscarea proprietăților, Coasta de Azur rămâne o destinație populară pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă