17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRomânia, salt important în clasamentul mondial FIFA după victoriile din octombrie!

România, salt important în clasamentul mondial FIFA după victoriile din octombrie!

Naționala României a urcat două poziții în clasamentul FIFA, ajungând pe locul 43, în urma celor două victorii din Nations League, împotriva Ciprului și Lituaniei.

Performanța tricolorilor îi aduce mai aproape de obiectivul unei poziții favorabile pentru preliminariile Campionatului Mondial 2026.

Echipa națională de fotbal a României a continuat seria evoluțiilor pozitive în luna octombrie, reușind să câștige ambele meciuri din Nations League. După victorii convingătoare în fața Ciprului (3-0) și a Lituaniei (2-1), România a acumulat 5,82 puncte în clasamentul mondial FIFA, urcând de pe poziția 45 pe 43. Cu un total de 1487,22 de puncte, tricolorii și-au consolidat poziția, apropiindu-se de performanțele anterioare, precum cea din toamna trecută, când și-au asigurat calificarea la EURO 2024.

România urcă în clasamentul FIFA după o serie de rezultate pozitive

Pe prima poziție în clasamentul FIFA se menține naționala Argentinei, cu 1883,5 puncte, însă în Top 10 au avut loc câteva schimbări semnificative după ultimele meciuri internaționale. Portugalia și Italia au urcat fiecare câte un loc, ajungând pe pozițiile 7, respectiv 9, în timp ce Țările de Jos și Columbia au coborât câte o poziție. De asemenea, Grecia a făcut un salt important în clasament, urcând 6 locuri după victorii împotriva Irlandei și Angliei.

România, aflată pe locul 43, se pregătește acum pentru ultimele două meciuri din faza grupelor Nations League, care vor avea loc la București, în noiembrie. Tricolorii vor întâlni Kosovo pe 15 noiembrie și Cipru pe 18 noiembrie, partide care vor fi decisive pentru stabilirea câștigătoarei grupei.

Șanse mari pentru România de a fi în Urna 2 la preliminariile CM 2026

Datorită rezultatelor pozitive obținute în ultimele luni, România are acum 99% șanse de a fi plasată în Urna 2 pentru tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul Mondial 2026. De asemenea, tricolorii au 97% șanse de a câștiga grupa din Nations League, dar duelul cu Kosovo din noiembrie va fi decisiv pentru a confirma această performanță.

După meciurile din octombrie, s-au actualizat și componențele urnelor pentru tragerea la sorți, care va avea loc în aproximativ două luni. În Urna 2, România va fi alături de echipe precum Ucraina, Slovacia, Ungaria, Norvegia sau Polonia. Tricolorii nu vor întâlni aceste echipe în preliminarii, dar vor avea parte de o adversară puternică din Urna 1.

Totuși, România ar putea avea parte de adversari accesibili precum Elveția, Austria sau Danemarca, dar echipe de calibru precum Franța, Anglia, Spania sau Germania ar putea reduce șansele tricolorilor de a câștiga grupa.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Pancu a fost judecat azi pentru gestul șocant din meciul cu Elveția! Care a fost decizia luată de Comisia Tehnică

Selecționerul U21, Daniel Pancu, și-a cerut scuze în fața Comisiei Tehnice pentru comportamentul său, iar FRF a decis să-l sancționeze financiar, dar îl păstrează...

Lovitură pentru McDonald’s în SUA: Acțiunile scad abrupt, în timp ce Premier asigură siguranța alimentară în România

Pe fondul unei epidemii grave de E. coli asociate cu hamburgerii Quarter Pounder, acțiunile McDonald's au înregistrat o scădere abruptă în SUA. În contrast,...

Hezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă