11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentPercheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane au agresat cu...

Percheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane au agresat cu arme albe doi bărbaţi 

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Capitală au desfășurat, în această dimineață, 16 percheziții în legătură cu un conflict violent care a avut loc în luna august, când șapte persoane au atacat cu arme albe doi bărbați într-o benzinărie din Giurgiu. Acțiunea de astăzi urmărește prinderea suspecților implicați în acel incident grav.

Una dintre percheziții vizează o persoană acuzată de operațiuni financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic, infracțiuni ce au legături cu rețele de criminalitate organizată. De asemenea, alte trei percheziții sunt în desfășurare în București și Dâmbovița, în cadrul unui dosar ce investighează cazuri de evaziune fiscală.

„În această dimineaţă, în cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unităţilor de parchet competente, pun în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, tâlhărie, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal deschis pentru şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

În acest context, poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au desfăşurat activităţi investigativ-operative, în vederea probării activităţii infracţionale a 12 persoane.

Faptele au avut loc în noaptea de 16/17 august 2024, când şapte persoane au fost instigate de un bărbat şi au urmărit alţi doi bărbaţi, din Bucureşti până în judeţul Giurgiu.

După ce cei doi bărbaţi au oprit la o staţie de alimentare, cele şapte persoane, având asupra lor arme albe, i-au fi agresat fizic. Totodată, aceştia au tulburat ordinea şi liniştea publică. 

”După investigaţii amănunţite s-a mai stabilit că această agresiune a avut loc în urma unui conflict preexistent, generat de faptul că una dintre persoanele vătămate a achiziţionat, cu intenţia de a locui, un imobil în judeţul Ilfov, contrar înţelegerii anterioare pe care a avut-o cu trei dintre persoanele cercetate în acest dosar penal. Aceste fapte au avut drept scop determinarea persoanei vătămate să nu locuiască în respectivul imobil”, transmit poliţiştii.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Cofetăria bugetului: De ce lipsește frișca de pe tortul Fiscului?

România are cele mai mici încasări din TVA, deși taxele nu sunt mici. De ce? Evaziunea fiscală e la bază. Diferenţa dintre ce se...

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă