18.5 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentAgent de poliție plasat sub control judiciar. A efectuat operaţiuni financiare cu...

Agent de poliție plasat sub control judiciar. A efectuat operaţiuni financiare cu material lemnos

Un agent de poliție din județul Vâlcea a fost plasat sub control judiciar pentru o serie de infracțiuni grave, printre care operațiuni comerciale ilegale cu lemn, furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic. Ancheta este coordonată de Direcția Generală Anticorupție (DGA), care a efectuat percheziții în Vâlcea și județele învecinate. În total, au fost desfășurate cinci percheziții, dintre care patru la sedii și puncte de lucru ale unor firme și una la Ocolul Silvic Bălcești.

Documente au fost ridicate de la șase instituții publice din Vâlcea, Dolj și Gorj, iar patru persoane au fost aduse pentru audieri. Procurorii au impus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care agentul nu își poate exercita funcția. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a implicării celor vizați în activitățile ilegale.

”Poliţistul este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, complicitate la infracţiunea de furt calificat de produse petroliere, delapidare şi fals informatic (sub formă de autorat şi instigator). În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie 2021- noiembrie 2023, deşi avea calitatea de lucrător de poliţie (…) inculpatul ar fi efectuat în mod continuu şi sistematic, operaţiuni financiare cu material lemnos ca acte de comerţ în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv a efectuat achiziţii de material lemnos în sumă de 95.478,65 de lei şi vânzări de material lemnos în sumă de 188.025 de lei”, a transmis DGA.
Potrivit autorităților, polițistul a introdus și a instigat alte persoane să introducă la rândul lor, fără drept, date informatice în aplicaţia SUMAL 2.0. pentru a disimula efectuarea activităților financiare cu material lemnos.

Acuzat că a ajutat mai multe persoane să sustragă produse petroliere

Polițistul mai este acuzat că ajutat alte persoane să sustragă produse petroliere dintr-o conductă: „De asemenea, în perioada ianuarie 2022 – martie 2022, lucrătorul de poliție a ajutat alte persoane, în baza unei înţelegeri anterioare, să sustragă produse petroliere dintr-o conductă, asigurându-le paza pe perioada transportării produselor sustrase”, a mai transmis DGA.

Autoritățile au precizat că ancheta implică și urmărirea penală a altor persoane prin intermediul cărora agentul de poliţie a efectuat activităţile comerciale incompatibile cu funcţia.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...

Adolescent cercetat pentru că a tras cu arma în Sectorul 5 al Bucureștiului

Un adolescent în vârstă de 15 ani este cercetat de polițiști după ce a apărut un videoclip pe o platformă online, în care se...

Percheziții masive în Dâmbovița: 73 de descinderi în acţiunea JUPITER

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 73 de percheziţii în judeţul Dâmboviţa, în cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă