8.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăInternaționalO lovitură israeliană a vizat suburbiile sudice ale Beirutului

O lovitură israeliană a vizat suburbiile sudice ale Beirutului

O lovitură israeliană a vizat luni cartierul Ouzai, în suburbiile sudice ale Beirutului, la scurt timp după ce armata israeliană le-a cerut locuitorilor din mai multe zone să evacueze locurile, a informat agenţia de presă libaneză ANI, citată de AFP, potrivit lbcgroup.tv.

„Un atac aerian israelian a vizat cartierul Ouzai. Este prima dată când acest cartier este vizat de la începutul agresiunii israeliene împotriva Libanului”, în octombrie 2023, a informat ANI.

De asemenea, agenţia a raportat lovituri asupra cartierului Haret Hreik şi în apropierea celui mai mare spital public din Liban, tot în suburbiile de sud ale capitalei.

Imaginile difuzate de AFPTV au arătat două dâre de fum ridicându-se din suburbiile de sud ale Beirutului, iar corespondenţi ai AFP au auzit două bubuituri puternice înaintea loviturilor.

Mai devreme în cursul serii, armata israeliană le-a cerut locuitorilor să părăsească două zone din suburbiile sudice, unul dintre bastioanele Hezbollah.

„Locuiţi în apropierea unor instalaţii şi interese afiliate Hezbollahului pe care armata le va lovi în viitorul apropiat”, a anunţat pe X purtătorul de cuvânt al armatei pentru publicul vorbitor de arabă, Avichay Adraee, desemnând în special o zonă lângă aeroportul din Beirut.

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în timp ce schimburile de tiruri transfrontaliere între mişcarea islamistă libaneză şi armata israeliană s-au intensificat, potrivit barrons.com.

„Am efectuat câteva sute de lovituri în Liban astăzi. În ultimele trei zile, am lovit peste 2.000 de ţinte teroriste” ale Hezbollah în ţară, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Armata israeliană a declarat, de asemenea, miercuri că a lovit 60 de ţinte ale serviciilor de informaţii ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mişcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului israelian, notează AFP şi Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România – Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations League

Peste 40.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România - Kosovo, care va decide câștigătoarea grupei C2 din Nations League. Partida se...

Sabrina Ionescu câștigă primul titlul al carierei! New York Libery e campioana Americii

New York Liberty, echipa la care evoluează Sabrina Ionescu, a câștigat primul titlu din istoria sa în WNBA, impunându-se cu 3-2 în finala împotriva...

Pan Zhanle a suferit una dintre cele mai surprinzătoare înfrângeri din carieră

Pan Zhanle, înotătorul chinez de 20 de ani și multiplu campion mondial și olimpic, a suferit o înfrângere surprinzătoare în finala de 100 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă