15.4 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăEconomieBancnota de 20 lei se vinde și cu 5.800 de lei pe...

Bancnota de 20 lei se vinde și cu 5.800 de lei pe internet

Bancnota de 20 de lei devine tot mai rară și prețuită în rândul colecționarilor.

Bancnota de 20 lei se vinde și cu 5.800 de lei pe internet

Bancnota de 20 de lei, prima din istoria postdecembristă a României care poartă chipul unei femei, Ecaterina Teodoroiu, a ajuns să se vândă la sume colosale pe internet.

Această bancnotă a fost lansată în circulație în 2021 și este dedicată eroinei Primului Război Mondial, care a luptat cu curaj pe front, simbolizând devotamentul și sacrificiul pentru țară.

Cu toate acestea, bancnota nu a intrat în circulație la scară largă, ceea ce a contribuit la raritatea sa.

Din cauza acestei rarități și a valorii simbolice pe care o are, colecționarii sunt dispuși să cheltuiască sume considerabile pentru a obține exemplare necirculate.

În unele cazuri, prețul unei singure bancnote poate ajunge până la 5.800 de lei. Mulți colecționari o achiziționează nu doar pentru frumusețea și istoria sa, ci și în speranța că valoarea sa va crește în timp, transformând-o într-o investiție profitabilă.

Sunt rare pentru că le păstrează acasă, nu sunt în circulație și asta îţi dă impresia că le găseşti rar şi atunci când o găseşti o pui deoparte ceea ce creează raritate pentru alţii. Colecţionezi bancnote care au o raritate foarte mare, care au o valoare investiţională foarte mare, a declarat Adrian Asoltanie, consultant financiar, pentru Observator News.

În ultima perioadă a fost o nebunie în care unii dintre ei au început să dea drumul la bancnote şi observ inclusiv la colegele din magazin că atunci când primesc una, li se pare că au primit ceva deosebit. Probabil că da, o păcăleală care circulă pe net îi face pe oameni să se gândească că s-ar putea să câștige ceva bani, spune Cătălin Scarlat, proprietarul unui supermarket, pentru Antena 1.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De ce ANAF a încasat, în medie, un impozit de doar 12% pe profit, în loc de 16%

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat în 2023 aproximativ 30,5 miliarde de lei din impozitul pe profitul declarat de firmele din România,...

România învinge Lituania cu 2-1 și are 4 victorii din 4 meciuri în Liga Națiunilor

Naţionala de fotbal a României a învins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...

Theo Rose publică imagini de la căsătoria secretă cu Anghel Damian

Theo Rose și Anghel Damian au sărbătorit o etapă importantă din viața lor, căsătorindu-se civil și religios în urmă cu câteva săptămâni, în secret! Theo...
Ultima oră
Pe aceeași temă