14.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasฤƒSocialSocietatePiese romane din categoria โ€žTezaurโ€œ au fost descoperite รฎntr-o pฤƒdure din judeศ›ul...

Piese romane din categoria โ€žTezaurโ€œ au fost descoperite รฎntr-o pฤƒdure din judeศ›ul Gorj

O serie de piese romane din categoria โ€žTezaurโ€œ au fost descoperite รฎntr-o pฤƒdure din comuna Godineศ™ti, judeศ›ul Gorj, de cฤƒtre doi cฤƒutฤƒtori de comori cu ajutorul detectoarelor de metale.

โ€ž15 piese metalice de origine romanฤƒ, de sec. II-III d. Hr., din categoria Tezaur, au fost descoperite cu detectoarele de metale, รฎntr-o pฤƒdure din comuna Godineศ™ti, de doi โ€žcฤƒutฤƒtori de comoriโ€ din Gorj.

10 dintre piese au fost descoperite de cฤƒtre Georgiana Baltag din Motru, care ieศ™ise la detecศ›ie รฎmpreunฤƒ cu soศ›ul sฤƒu. Celelalte 5 piese au fost detectate tot atunci, รฎn acelaศ™i loc, de cฤƒtre colegul lor cu care obiศ™nuiesc sฤƒ iasฤƒ รฎn teren, Ion Spฤƒtaru, din comuna Cฤƒtunele.

Piesele arheologice au fost predate, astฤƒzi, la Muzeul Judeศ›ean Gorj โ€žAlexandru ศ˜tefulescuโ€, urmรขnd sฤƒ fie restaurateโ€œ, au transmis reprezentanศ›ii Muzeului.

Vestigiile fac parte din Patrimoniul Cultural Naศ›ional

โ€žSunt piese romane mobile, de sec. II-III d. Hr., din categoria juridicฤƒ Tezaur, din Patrimoniul Cultural Naศ›ional. Este vorba despre monede ศ™i piese de harnaศ™amentโ€, a declarat dr. Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeศ›ean Gorj โ€žAlexandru ศ˜tefulescuโ€.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Tรขrgu Jiu cu o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniul presei scrise ศ™i audiovizuale. Absolvent al Colegiului Naศ›ional "Spiru Haret" din Tรขrgu Jiu ศ™i licenศ›iat al Facultฤƒศ›ii de Filosofie-Jurnalism. Alin ศ™i-a รฎnceput cariera ca reporter la โ€žOra Gorjului" รฎn 1998. A deศ›inut poziศ›ii de redactor-ศ™ef la publicaศ›ii precum โ€žInformaศ›ia Gorjului" ศ™i "Gazeta de Sud", redacศ›ia Tg. Jiu, posturile Gorj Tv ศ™i Radio Tรขrgu Jiu, ศ™ef de redacศ›ie Tg. Jiu la Adevฤƒrul de Searฤƒ ศ™i a colaborat ca corespondent pentru publicaศ›ii importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" ศ™i "Adevฤƒrul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio ศ™i TV, ศ™i a primit numeroase distincศ›ii, inclusiv premiul โ€žCel mai bun jurnalist" รฎn cadrul Galei Premiilor Antena 1 Tรขrgu Jiu. รŽn prezent, Alin este redactor la Gorj Online ศ™i realizator de emisiuni la Radio Accent ศ™i Accent TV.
Cele mai citite

Guvernul simplificฤƒ accesul la finanศ›are pentru tractoare ศ™i maศ™ini agricole autopropulsate

Guvernul a adoptat recent o modificare a condiศ›iilor de acordare a sprijinului financiar din Fondul de Mediu pentru achiziศ›ia de tractoare ศ™i maศ™ini agricole...

Ucraina solicitฤƒ invitaศ›ia de aderare la NATO รฎnainte de finalul mandatului lui Joe Biden

Ucraina face apel la NATO pentru a primi invitaศ›ia de aderare รฎnainte de รฎncheierea mandatului preศ™edintelui american Joe Biden, considerรขnd cฤƒ acest pas ar...

Seara Palatului Elisabeta dedicatฤƒ celebrฤƒrii relaลฃiilor diplomatice รฎntre Romรขnia ลŸi Confederaลฃia Elveลฃianฤƒ

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a gฤƒzduit, marลฃi searฤƒ, la Palatul Elisabeta, o searฤƒ dedicatฤƒ celebrฤƒrii relaลฃiilor diplomatice รฎntre Romรขnia ลŸi Confederaลฃia Elveลฃianฤƒ, cu...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ