17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRomânia U21 joacă cu stadionul plin meciul decisiv pentru EURO 2025!

România U21 joacă cu stadionul plin meciul decisiv pentru EURO 2025!

Naționala U21 a României va disputa astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul Giulești, meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2025, având parte de sprijinul suporterilor care au epuizat aproape toate biletele.

România U21 este la un pas de calificarea la Campionatul European de tineret din 2025, după ce a învins Muntenegru cu 6-2 în deplasare. În acest moment, echipa condusă de Daniel Pancu se află pe primul loc în grupa sa, însă o victorie în meciul de astăzi împotriva Elveției este obligatorie pentru a asigura calificarea directă. Partida se va disputa pe stadionul Giulești, unde suporterii români sunt așteptați să umple tribunele, potrivit unui anunț al Federației Române de Fotbal (FRF), care a confirmat că mai rămăseseră doar 1500 de bilete disponibile cu 24 de ore înainte de meci.

Presiune maximă pe „tricolorii” mici pentru o calificare directă

România are în prezent 19 puncte, cu unul mai mult decât Elveția (18 puncte) și cu două peste Finlanda (17 puncte). O victorie ar duce România la 22 de puncte, asigurând astfel calificarea directă. În caz de egal, România ar risca să fie depășită de Finlanda, care joacă împotriva Muntenegrului, o echipă considerată mult mai slabă. Un egal ar însemna ca „tricolorii” să termine pe locul 2 în grupă, dar cu șanse mici de calificare directă, deoarece punctele obținute împotriva ultimei clasate, Armenia, vor fi scăzute. Acest scenariu ar obliga echipa să joace un baraj pentru accederea la turneul final.

Scenarii complicate pentru locul 2

Dacă România nu reușește să învingă Elveția și termină pe locul 2, echipa va trebui să aștepte rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă poate obține unul dintre cele trei locuri care asigură calificarea directă pentru echipele de pe locul 2. Punctele obținute împotriva Armeniei nu vor fi luate în considerare, iar România ar avea doar 14 puncte în această ierarhie, ceea ce nu ar fi suficient pentru calificarea directă. Anglia, Franța și Polonia sunt în fața României în clasamentul echipelor de pe locul 2, cu puncte mai multe sau cu meciuri mai ușoare rămase de jucat.

În cazul în care România va termina pe locul secund, echipa va trebui să participe la baraj, unde ar putea întâlni echipe puternice, făcând drumul spre EURO 2025 și mai dificil. Totuși, obiectivul principal rămâne o victorie împotriva Elveției, pentru a asigura calificarea directă fără a depinde de alți factori. Cu sprijinul suporterilor de pe Giulești și o formă bună arătată în ultimele meciuri, „tricolorii” mici au șansa de a-și asigura locul la turneul final din Slovacia.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

90 de persoane s-au electrocutat în zonele de cale ferată din România

În ultimul deceniu, 90 de persoane s-au electrocutat în zonele de cale ferată din România, multe dintre aceste accidente tragice fiind cauzate de ignorarea...

Întâi campion la tine acasă, apoi brand peste hotare

Succesul internațional validează numele unei companii care se afirmă mai întâi la ea acasă, spun antreprenorii România poate genera branduri cu impact internațional, dar antreprenorii...

Italia trimite primii migranți la un azil pe care-l deține în Albania

Primii solicitanți de azil au fost trimiși la un centru al Italiei din Albania. Primele persoane care au fost interceptate pe mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă