17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPanathinaikos, gest impresionant în memoria lui George Baldock! Clubul grec îi va...

Panathinaikos, gest impresionant în memoria lui George Baldock! Clubul grec îi va oferi salariul pe trei ani familiei

Clubul Panathinaikos intenționează să facă un gest emoționant în memoria fotbalistului George Baldock, decedat la vârsta de 31 de ani.

Potrivit DailyMail, clubul grec ar fi gata să plătească integral salariul aferent celor trei ani de contract rămași, banii urmând să ajungă la soția și fiul său.

Panathinaikos va susține familia fotbalistului decedat

George Baldock, fundaș dreapta de origine greacă, a fost găsit fără viață pe 10 octombrie în piscina casei sale din Glyfada, o suburbie a Atenei. Clubul Panathinaikos, ultima echipă pentru care a evoluat Baldock, a întrerupt provizoriu antrenamentele în semn de respect și doliu după aflarea veștii tragice. În plus, echipa din Atena dorește să ofere suport financiar familiei fotbalistului, virându-le salariul pe întreaga durată a contractului său de trei ani, potrivit Daily Mail.

Această sumă ar urma să fie direcționată către soția lui Baldock, pentru a sprijini creșterea fiului lor de doar un an. Gestul clubului este un tribut adus memoriei fundașului, dar și un ajutor concret pentru cei rămași în urma tragediei.

Circumstanțele morții și reacția comunității sportive

Conform relatărilor din presa elenă, George Baldock nu a răspuns apelurilor repetate ale soției sale în ziua morții. Îngrijorată, aceasta a trimis un prieten comun să verifice locuința din Glyfada. Proprietarul vilei a fost cel care l-a descoperit pe Baldock în piscina casei și a alertat imediat autoritățile. Din păcate, echipele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Raportul medico-legal a indicat că decesul s-ar fi produs din cauze patologice, medicul legist excluzând orice activitate infracțională. Presa elenă, citată de Sportal.gr, a menționat că fostul jucător ar fi suferit de o afecțiune necunoscută, care i-a provocat moartea subită. „Cauzele morții fotbalistului au fost probabil patologice, fără indicii de violență”, a declarat jurnalistul Kostas Papadopoulos de la ERT News.

În semn de omagiu, Federația de Fotbal din Grecia a decis ca jucătorii din toate competițiile interne să poarte banderole negre la următoarele meciuri. Clubul Panathinaikos și-a reluat activitatea normală, dar nu înainte de a organiza momente de reculegere și de a exprima public condoleanțele familiei Baldock.

Cine a fost George Baldock

Născut în 1993, în Buckingham, Anglia, George Baldock și-a început cariera la echipa MK Dons din Milton Keynes, unde a evoluat până în 2017, cu câteva perioade de împrumut la cluburi mai mici. În 2017, s-a transferat la Sheffield United, club pentru care a jucat peste 200 de meciuri în decurs de șapte ani, inclusiv în Premier League, contribuind semnificativ la succesul echipei. Datorită bunicii sale de origine greacă, Baldock a obținut cetățenia greacă și a fost convocat la echipa națională a Greciei, pentru care a evoluat în mai multe meciuri internaționale.

În vara anului 2024, Baldock s-a transferat la Panathinaikos, marcând prima sa experiență în fotbalul grec. În scurta perioadă petrecută la club, a apucat să joace doar patru meciuri înainte de tragedia care i-a curmat viața prematur.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Italia trimite primii migranți la un azil pe care-l deține în Albania

Primii solicitanți de azil au fost trimiși la un centru al Italiei din Albania. Primele persoane care au fost interceptate pe mare de...

Elev de 12 ani adus de părinți la spital, după un incident petrecut la școală

Un incident grav a declanșat o anchetă la o școală din orașul Săveni, județul Botoșani, după ce un elev de 12 ani a ajuns...

90 de persoane s-au electrocutat în zonele de cale ferată din România

În ultimul deceniu, 90 de persoane s-au electrocutat în zonele de cale ferată din România, multe dintre aceste accidente tragice fiind cauzate de ignorarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă