20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăEconomieRoPay. Ce este și cum funcționează serviciul de plăți instant

RoPay. Ce este și cum funcționează serviciul de plăți instant

RoPay este primul serviciu românesc care permite realizarea de plăți instantanee prin intermediul telefonului mobil.

Cum funcționează RoPay

RoPay oferă utilizatorilor posibilitatea de a efectua transferuri de bani de la o bancă la alta în doar câteva secunde, indiferent de momentul zilei, fie că este weekend, sărbătoare legală sau miezul nopții.

Cu noua schemă de plăți, utilizatorii pot solicita bani unui prieten prin generarea simplă a unui cod QR din aplicația CEC. Pentru a efectua plata, plătitorul trebuie să aibă instalată CEC app sau aplicația de mobile banking a unei alte bănci care este înrolată în serviciul RoPay.

Pentru a realiza tranzacția, plătitorul trebuie doar să scaneze codul QR generat și să autorizeze efectuarea plății. Acest serviciu este complet gratuit atât pentru plătitor, cât și pentru beneficiar și este disponibil non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, oferind astfel o soluție comodă și eficientă pentru transferurile de bani între utilizatori.

Noutatea este că față de plățile instant clasice care deja sunt oferite de 15 bănci din România, acest nou serviciu RoPay utilizează tehnologii inovative de plată utilizând servicii de NFC, scanarea unui cod QR și interpretarea lui, clientul să nu trebuiască să introducă date, coduri IBAN, a declarat Luminița Șoidu, șefa departamentului de plăți al asociației Române a Băncilor.

Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să aibă instalată aplicația băncii la care dețin un cont și să verifice dacă banca respectivă a implementat sistemul RoPay.

În prezent, noul sistem este deja operațional pentru două bănci, iar alte patru bănci sunt în stadiul de implementare.

Prin RoPay, utilizatorii pot să își trimită sau să solicite bani de la alte persoane, pot efectua cumpărături online și pot efectua plăți la terminalele POS din magazine.

Această inovație promite să simplifice și să accelereze procesul de plată, făcând tranzacțiile mai eficiente și accesibile pentru toți.

În urmă cu 3 ani, CEC Bank era prima instituție din România care oferea serviciul de transferuri instant către orice altă bancă din România folosind numărul de telefon ca alias, în locul IBAN-ului. Digitalizarea CEC Bank continuă și banca noastră este din nou prima instituție din România care oferă serviciul RoPay, un serviciu de plăți cu mobilul care face posibilă inițierea și încasarea facilă de plăți instant între clienții bancari (persoane fizice), prin simpla scanare a unui QR code. Clienții trebuie doar să aibă aplicația CEC app instalată pe telefonul mobil, putând să trimită și să ceară bani instant, la fel de ușor ca trimiterea unui SMS, a declarat Mugur Podaru, director Operațiuni la Distanță în cadrul CEC Bank.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lucrările de refacere a Planşeului Unirii au început, anunţă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunţat începerea lucrărilor de reconstrucție a Planşeului Unirii, o structură veche de aproape 100 de ani,...

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării fermei Băneasa, capturat în Atena

Magnatul Benny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare în România în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, a fost reținut pe Aeroportul din Atena,...

Poziția Rusiei în legătură cu implicarea în alegerile din Republica Moldova

Kremlinul a respins acuzațiile referitoare la implicarea Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova, subliniind că, în schimb, se confruntă cu acțiuni de persecuție...
Ultima oră
Pe aceeași temă