23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăEconomieLicitație pentru Lotul Joseni-Ditrău al Autostrăzii A8, în valoare de 1,2 miliarde...

Licitație pentru Lotul Joseni-Ditrău al Autostrăzii A8, în valoare de 1,2 miliarde lei

Autoritățile au lansat licitația pentru proiectarea și execuția Lotului Joseni-Ditrău al Autostrăzii A8 (Autostrada Unirii), cu o valoare estimată de 1,2 miliarde de lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că detaliile contractului sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Câștigătorul licitației va avea un termen de 34 de luni pentru realizarea celor 14,4 km ai lotului, incluzând 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Proiectul prevede construirea a 21 de pasaje și viaducte (dintre care 3 vor fi ecoducte), un nod rutier la Joseni și 2 spații de servicii dotate cu benzinării, zone comerciale, 12 stații de încărcare pentru mașini electrice și toalete.

Contractul include și realizarea unei descărcări provizorii pentru a asigura conexiunea cu următorul lot (Ditrău-Grințieș).

Lotul Joseni-Ditrău este primul dintre cele patru loturi ale secțiunii montane Sărățeni-Pipirig (116 km) gestionate de CNIR.

Anunțul pentru licitația lotului Sărățeni-Joseni va fi disponibil în SEAP după validarea documentației de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). De asemenea, contractul pentru Lotul Ditrău-Grințieș (38 km) va fi trimis spre validare la ANAP în cursul acestei săptămâni.

Secțiunea montană a A8 cuprinde următoarele loturi: Sărățeni-Joseni (32,4 km), Joseni-Ditrău (14,4 km), Ditrău-Grințieș (37,9 km) și Grințieș-Pipirig (31,5 km), toate aflate în licitație până la finalul lunii noiembrie.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

INS: Inflația scade iar salariile cresc

În ultimul an, salariul mediu net a crescut în mod constant, cu valori cuprinse între 12,5% şi 17,1% Institutul Național de Statistică relevă faptul că...

Economia Germaniei intră într-o recesiune ușoară, potrivit unui sondaj Bloomberg în rândul economiștilor

Economia Germaniei traversează o recesiune ușoară, iar perspectivele de creștere pentru 2024 sunt din ce în ce mai pesimiste, conform unui sondaj realizat de...

Pieton accidentat mortal de un șofer aflat sub influența alcoolului

Un pieton a fost accidentat mortal, duminică seara, pe DN 65A, în zona localităţii argeşene Căldăraru, de un șofer aflat sub influenţa alcoolului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă